Teknoloji

Ericsson raporuna göre akıllı telefon veri trafiği 2019’da on kat yükselmiş olacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Akıllı telefonların 1 milyar müşteriye ulaşması 2007 ile 2012 arasındaki beş yıllık bir sürede gerçekleşmişti. İki milyar rakamına ulaşmak ise 2014’te gerçekleşmiş olacak, işin ilginci bunun sadece iki yıl gibi çok daha kısa bir zaman aralığında meydana gelecek olması olacak. Ayrıca bir beş yıl sonra, yani 2019’da da dünya genelindeki akıllı telefon sayısı 5.6 milyara ulaşacak. Tüm bu tahminler 2013 üçüncü çeyreği için yayınlanan Ericsson Mobility Report adlı pazar araştırma raporunda yazıyor.

ericsson-mobility-report-2013-q3-121113

Ericsson, 2019 yılında toplam mobil abone sayısının 9.3 milyara ulaşacağını tahmin ediyor. Bu rakam akıllı telefon, cep telefonu, tablet ve diğer mobil cihazlarla mobil operatörlerden hizmet alacak abone sayısını temsil ediyor. Akıllı telefon kullanan aboneler bu pastadan yüzde 60’lık bir pay alacak gibi görünüyor. Ayrıca Ericsson’a göre o yıla gelindiğinde akıllı telefonların meydana getirdiği trafik de 10 egzabayta çıkmış olacak. Bu trafik miktarı günümüzde akıllı telefonlar tarafından oluşturulan veri trafiğinin on katına denk geliyor.

ericsson-mobility-report-1-121113Rapora göre Çin akıllı telefon pazarının yükselişinde öncü rol üstlenecek. Bu ve diğer gelişmekte olan pazarlar düşük fiyatlı akıllı telefon modellerinin yaygınlaşmasıyla birlikte büyümenin ateşleyici gücünü oluşturuyor ve bu durum devam edecek gibi görünüyor.

ericsson-mobility-report-2-1211132019’daki tüm veri trafiğinin yüzde 50’lik dilimini video oluşturacak. Sadece yüzde 10’luk kısım sosyal ağ ve web servisleri tarafından üretilecek. WCDMA/HSPA ağları, yani 3G şebekeler tüm veri trafiğinin yüzde 90’lık kısmını kapsarken LTE ağları da yüzde 65’lik bir kapsama sahip olacak.

İlgili >> Ericsson

İLGİLİ HABERLER