Teknoloji

Eric Schmidt’e göre Microsoft Windows ile ilgili problem yaşıyor, Android’in bölünmüş yapısı sorun değil

Google Yönetim Kurulu Üyesi Eric Schmidt CEO’luk görevini Larry Page’e bıraksa da, şirketin dışa dönük ismi olarak görev yapmaya ve şirket adına açıklamalar yapmaya devam ediyor. CES’te CNET muhabiri Molly Wood’a bir mülakat veren Schmidt, Microsoft’un içinden kurtulamayabileceği mimari geçiş probleminde kısılı kaldığını iddia etti.

Schmidt’in bu noktada neyi kastettiğini anlamak çok kolay değil, acaba Microsoft’un Windows 8’de ARM işlemcileri de desteklenenler arasına almış olmasından mı, yoksa Windows Phone’un daha fazla kullanıcıyı kucaklama hedefinden mi? Hangisi olursa olsun, Eric Schmidt ortada Microsoft için varlıksal bir kriz olduğunu ve muhtemelen bunun Google için bir fırsat olduğunu düşünüyor.

Schmidt, Android’in bölünmüşlüğüyle ilgili olarak dile getirilen şikayetlere de cevap verdi. Farklılaşmanın olumlu, bölünmenin ise olumsuz olduğunu söyleyen Schmidt insanların gerçekten önemsediği şeyin uygulamaların birlikte çalışabilen ekosistemi olduğuna inanıyor. Schmidt ayrıca Google’ın ana stratejisinin Android eksosistemini tamamen Ice Cream Sandwich’e taşımak olduğunu söyledi. Her ne kadar CES’te tanıtılan Android 4.0 cihazları olsa da, Android telefonlarının çoğunun hâla Gingerbread ile çalıştığı ziyaretçiler tarafından dile getiriliyor. Eric Schmidt’in dile getirdiği bu amacın gerçekleşmesi için iş mobil operatörlere ve cihaz üreticilerine kalıyor. Onlar ICS güncellemesini ne kadar hızlı sunarsa, Ice Cream Sandwich’e geçiş işlemi o kadar hızlı tamamlanır.

İlgili – CNET

İLGİLİ HABERLER