Manşetler

Eric Schmidt’e göre Google’ın esas rakibi Facebook değil, Microsoft

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Larry Page’i nisan ayında Eric Schmidt’in yerinde görmemizi sağlayacak Google’daki tepe yönetici değişikliğinin yarattığı fırtına dinerken şimdi şirketin yüzlerine biraz daha yakından bakma zamanı. Bloomberg BusinessWeek’in ABD baskısında şirketin geçmişteki ve gelecekteki mücadeleleri masaya yatırılmış.

Bloomberg BusinessWeek’in hazırladığı dosyada “Google+1” adı verilen ve yakında daha fazla adını duymamızın muhtemel olduğu sosyal ağ girişiminden sorumlu Vic Gundotra, Android’in şefi Andy Rubin, YouTube’un başındaki isim Salar Kamangar, reklam lideri Susan Wojcicki, Chrome şefi Sundar Pichai, arama lideri Udi Manber ve Amit Singhal ile ilgili yazılar da yer alıyor. Oldukça etkileyici olan bu yazıda dikkat çekici bazı anekdotlar yer alıyor. Örneğin, Vic Gundotra ve Phil Schiller’in kullanıcının konumunun izlenmesiyle ilgili olarak o kadar ateşli bir tartışmaya girmiş ki, Eric Schmidt ve Steve Jobs araya girmek zorunda kalmış.

Eric Schmidt hakkında konuşacak olursak, kendisi bu hafta Davos’taydı ve orada bulunan gazetecilere Google’ın rekabetiyle ilgili bazı sözler sarfetti. Eric Schmidt’in derdi Facebook değil, Microsoft. “Microsoft’un daha fazla parası, daha fazla mühendisi ve daha fazla küresel erişim var. Microsoft’un rekabetçiliğini her gün görüyoruz.” diye konuşan Schmidt Facebook ile ilgili olarak da “Facebook arama işine girmek istemediğini açık bir şekilde belirtti. Facebook kullanıcıları Google arama motorunu kullanmayı tercih ediyor.” diye konuştu. Apple ile ilgili olarak ise, hem işbirliği yaptığı hem de rekabet ettiği Cupertino ile mevcut olan geleneksel çizgiyi bozmayacak şekilde, Steve Jobs’u dünya genelinde en başarılı CEO olarak överken, O’nun zevkli, ölçeklenebilir ve kapalı bir sistem geliştirdiğini belirtti. Öte yandan “Google ise tamamen farklı bir yaklaşımla birşeyler yapmayı deniyor.” diyerek şirketinin Apple ile olan farkını ortaya koyuyor.

İlgili – Bloomberg BusinessWeek
İlgili – Fortune

İLGİLİ HABERLER