Teknoloji

Eric Schmidt yapay zekalı bir asistan istiyor

eric schmidt

Google’ın çatı şirketi Alphabet’in icra kurulu başkanı Eric Schmidt, yapay zekanın insanlığın günümüzde karşılaştığı iklim değişikliği, eğitim ve nüfus artışı gibi zorlu problemleri çözme konusunda işe yarayabileceğine inanıyor. Bloomberg’de yer alan habere göre, Schmidt kendisi için “Not-Eric” isimli bir yapay zekalı asistan da istiyor. New York’ta bir konferansta konuşan Alphabet İcra Kurulu Başkanı, Google ve Facebook’un üzerinde çalıştığı türden yapay zeka teknolojileri konusunda daha fazla işbirliği yapılması gerektiğini dile getirdi.

Schmidt, insanlık tarihindeki tüm ilerlemelerin akıllı insanların bir odada toplanıp yaklaşımlarını standartlaştırmasının sonucunda gerçekleştiğini ifade etti. Yapay zekanın vadettiği şeylerin çok derin olduğunu söyleyen Schmidt, “Alphabet veya Google, adımıza ne diyorsanız, olarak bu platformları geliştirmek için çok sıkı çalışıyoruz.” sözlerini kullandı.

Google, Facebook ve diğer teknoloji şirketleri yeni yapay zeka teknolojileri geliştirmek için yarışıyor. Schmidt, daha akıllı bilişimin pek çok sektöre olumlu etkilerde bulunacağını genellikle yüksek sesle dillendiriyor. Alphabet İcra Kurulu Başkanı, geçtiğimiz yılın sonlarında BBC ve Time için kaleme aldığı makalelerde de hem yapay zeka hem de teknolojinin genel gelişimine ilişkin görüşlerini kamuoyuyla paylaşmıştı.

Tıpkı Facebook CEO’su Mark Zuckerberg gibi, Eric Schmidt de kişisel olarak kullanabileceği yapay zekalı bir asistanın hayalini kuruyor. Sanal asistanına “Not-Eric” (Eric Değil) ismini vermeyi istediğini söyleyen Schmidt, asistanını “Bana yardım edecek dijital şey.” olarak tanımlıyor.

İLGİLİ HABERLER