Teknoloji

Eric Schmidt ve Apple arasında Google Now polemiği

Google’ın icra heyeti başkanı Eric Schmidt dün Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de düzenlenen Google Big Tent etkinliğinde önemli açıklamalar yaptı. Bunlardan bir tanesi de geçen yıl Android 4.1 Jelly Bean ile birlikte kullanıma sunulan Google Now sesle arama işlevinin iOS platformuna gelip gelmeyeceğiyle ilgiliydi. Geçtiğimiz hafta gerçekleşen bazı sızıntılar Google Now özelliğinin iPhone ve iPad gibi cihazlarda da kullanılabileceğini haber veriyordu.

google-now-iphone-ipad-130313

Eric Schmidt, Android’in en önemli ayırt edici özelliklerinden bir tanesi olan Google Now’ın Apple’ın platformuna geleceği haberini yalanlamadı. Aslında Google’ın bununla ilgili olarak çalıştığına dair ipucu vermenin yanı sıra Google Arama iOS uygulamasının şu anda Apple’ın onay sürecine takılı kaldığını da söyledi. Salondan gelen Google Now’ın iPhone’a gelip gelmeyeceğiyle ilgili soruya icra heyeti başkanı bunun Apple ile tartışılması gerektiği şeklinde bir cevap verdi. Apple’ın mağazaya başvurusu yapılan uygulamaları onaylama veya reddetme gibi bir politikası olduğunu, geliştirdikleri bazı uygulamaların onay gördüğünü, bazılarının da onaylanmadığını kaydetti. “Tanrıya şükür, son olarak Google Haritalar’ı onayladılar.” şeklinde biraz alaycı bir ifade kullanmaktan da geri kalmadı.

Eric Schmidt’in Google Now özellikli Google Arama uygulamasının Apple’ın onayında beklediği şeklindeki açıklamanın ardından Apple tarafından da bir açıklama geldi. Bir Apple sözcüsü tarafından The Verge sitesine yapılan açıklamaya göre, şu an için onay sürecinde Google’dan gelen tek bir uygulama bile yok. Bu açıklama hem yeni uygulamaları hem de mevcut uygulamalara özel güncellemeleri de kapsıyor. Yani, Google Now bir Google Arama özelliği olarak iOS platformuna gelecekse, bunun için öncelikle Apple’ın App Store onay ekibinin eline gelmesi gerekiyor.

İlgili >> ND TV, The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER