Teknoloji

Eric Schmidt: Google Motorola’yı sadece patentleri için satın almadı

Google’ın yönetim kurulu üyesi Eric Schmidt, arama devi ve Android’in baş sağlayıcısı şirketinin Motorola Mobility’yi satın almasının elde edilen büyük patent portföyünden daha fazlasına dair amaç taşıdığını belirtti. Motorola için 12.5 milyar dolar parayı gözden çıkaran Google’ın Android platformunu korumasına işe yarayacak patentler için bu şirketi aldığı ve Google’ın Android platform ortaklarına rakip olmayacağı öne sürülmüştü.

Schmidt, Salesforce.com Dreamforce konferansında düzenlediği sunumda Google’ın teklifinin patentlerden daha fazlasını amaçladığına işaret etti. Google açık bir şekilde Motorola’nın ürün işlerini kullanarak Android cihaz portföyünü genişletmeyi ve Apple’a rakip olmayı hedefliyor. Schmidt “Bunu sadece patentler için yapmadık. Motorola ekibinin yakında çıkacak etkileyici cihazları olduğuna gerçekten inanıyoruz. Ürün serisine sahip olduğumuz, Motorola markasını, ürün mimarisini ve mühendislerini kullandığımız için heyecanlıyız. Bu çocuklar RAZR’ı ortaya çıkardı. Onları biliyoruz, çünkü onlar Google Uygulamalar kullanıcıları… Entegre donanım ve yazılım geliştirebileceğimiz en az bir alan elde etmişe benziyoruz.” diye konuştu.

Her ne kadar HTC, Sony Ericsson, Samsung ve LG gibi Android ortakları kamuoyu önünde satın almayı destekleyici mesajlar verse de, söz konusu desteğin Google’ın bu satın almayı Android platformunu destekleyecek 17 binin üzerinde patentin ele geçirmesine yönelik olduğu düşünülüyordu. Google’ın Android’den sorumlu yöneticisi Andy Rubin de Google’ın Motorola’yı satın almasının bu şirkete Nexus akıllı telefonlarını üretmek için bir ayrıcalık vermeyeceğini öne sürmüştü.

Schmidt’in geçtiği mesaj ise, şimdiye kadar verilen mesajlara ters düşen bir nitelik taşıyor. Zaten bazı üreticiler bu satın almanın Motorola’ya Google’ın en son Android geliştirmelerini elde etme konusunda öncelik sağlayacağını düşünüyordu. Google’ın yönetim kurulu üyesinin açıklamaları bu yönde düşünenlerin sayısını arttıracaktır. Ne var ki, Samsung’un da durumunu yeniden gözden geçirdiği ve kendi içinde geliştirmekte olduğu Bada platformuna yatırımı arttıracağına dair söylentiler ortaklıkta dolaşmaya başladı.

İlgili – Business Insider

İLGİLİ HABERLER