Teknoloji

Eric Schmidt: Google Glass projesi bitmedi

google-glass-explorer-deneyimleme-00007

Google’ın geçtiğimiz ocak ayında Google Glass satışını sonlandırmasının ardından pek çok kişi, cihazın yolculuğunun tamamen sona erdiğini öne sürmüştü. Google İcra Kurulu Başkanı Eric Schmidt, Glass’ın arkasındaki teknolojinin bir anda çöpe atılamayacak kadar kıymetli olduğunu ve Google Glass’ın tüketicilere hazır hâle getirilmesi için Nest CEO’su Tony Fadell’in ellerine teslim edildiğini belirtti.

The Wall Street Journal’a konuşan Schmidt, sadece Explorer programını sonlandırdıklarını ve basının bunu Google Glass projesinin tamamen rafa kalkmış gibi yorumladığını dile getirdi. Schmidt, Google’ın risk almaktan çekinmeyen bir şirket olduğunu hatırlattı ve Glass’a “ayar çekmenin” projeyi sonlandırmak olmadığının altını çizdi. Google İcra Kurulu Başkanı, Glass’ın şirket adına, tıpkı sürücüsüz otomobiller gibi, büyük ve temel bir platform olduğunu ifade etti. Schmidt, Google Glass’ın meyvelerini yıllar içinde vereceğini sözlerine ekledi.

Geçtiğimiz aralık ayında çıkan haberlerde Google’ın Glass’ın daha ucuz bir versiyonunu geliştirdiği iddia edilmişti. Intel’in de söz konusu versiyonu desteklediği ve yeni Google Glass’ın daha uzun bir pil ömrü ve yeni tasarımla geleceği de aynı dönemde gündeme gelmişti. Schmidt’in sözleri de Google Glass projesinin Google adına sona ermediğini kanıtlamış oldu.

İLGİLİ HABERLER