Teknoloji

Eric Schmidt elindeki Google hisselerinin neredeyse yarısını satışa çıkarıyor

Google’ın yönetim kurulu başkanı Eric Schmidt elinde bulundurduğu hisselerin yüzde 42’lik bir bölümünü satmayı planlıyor. Dün, bir SEC başvurusu sayesinde ortaya çıkan durum gerçekleştiği takdirde şu anda arama devinin yüzde 2.3’lük bölümünü elinde bulunduran Schmidt 7.6 milyon adet hissenin yaklaşık 3.2 milyon adedini elinden çıkarmış olacak. Google’ın mevcut piyasa değeri göz önünde bulundurulduğunda Schmidt’in eline 2.51 milyar dolarlık bir paranın geçmesi bekleniyor. Schmidt’in, hisse satışının piyasada yaratacağı etkiyi azaltmak amacıyla satış sürecini yıl geneline yaymak gibi bir seçeneği de bulunuyor.

eric-schmidt-google-120711

Schmidt ilk kez hisse senedi satışı gerçekleştirmiyor. Geçtiğimiz yılın şubatında da 1.5 milyar dolarlık bir hisse satışı gerçekleştirmişti. Şirketin CEO’luğunu yaptığı dönemde yıllık 1 dolar gibi sembolik bir maaş alan Schmidt’in esas gelirini elinde bulunan Google hisseleri oluşturuyordu. Ancak CEO’luk görevinden ayrılıp yönetim kurulu başkanı olarak görev yapmaya başladıktan sonra yıllık maaşı 1.25 milyon dolara yükseltilmişti. Öte yandan Schmidt Apple’ın yönetim kurulundayken bu şirketten herhangi bir maaş veya hisse senedi almadı, yine de bazı Apple ürünlerinin ve birkaç bin dolarlık hediyelerin kendisine verildiği söyleniyor.

Forbes geçen eylül ayında yayınladığı bir haberde Schmidt’in servetinin 7.5 milyar dolar olduğu tahmininde bulunmuştu. Gerçekleşecek olan yeni satış sonrasında bile Schmidt’in elinde onu birkaç kez milyarder yapmaya yetecek kadar hisse senedi bulunuyor olacak.

İlgili >> Google (SEC)

İLGİLİ HABERLER