Teknoloji

Epson ”Sürekli Mürekkep Besleme Sistemli” yazıcılarının tanıtımını gerçekleştirdi

Yazıcı pazarının önemli aktörlerinden Epson, mart ayının sonunda piyasaya sürdüğü yeni L serisi yazıcılarının Türkiye lansmanını bu sabah düzenlediği bir basın toplantısı ile gerçekleştirdi. Toplantıda ilk olarak söz alan Epson Türkiye Genel Müdürü Sevil Kanat, Epson tarafından 1,5 yıl önce geliştirilen sistem ile çok yüksek sayıda baskı ihtiyacının son derece uygun bir maliyet ile karşılanabildiğini belirtti. Kanat, bu teknolojiyi kullanan kurumlar için baskının yüksek maliyetli bir kalem olmaktan çıkacağını da sözlerine ekledi.

Toplantıda Epson’un yeni yazıcılarını katılımcılara tanıtan Epson Uluslararası Kanal Geliştirme Müdürü Renato Vicenti ise, ”Sürekli Mürekkep Besleme Sistemli” yazıcıların satıldığı ülkelerde büyük ilgiyle karşılandığını dile getirdi. Epson olarak Türkiye’yi de önemli bir pazar olarak değerlendirdiklerini ifade eden Vicenti’ye göre şirketin yeni yazıcıları Türkiye’de büyük ilgi görecek.

Epson’un tanıtımını yaptığı üç cihazdan ilki olan L100, yüksek sayıda baskı yapan kurumara yönelik olarak tasarlandı. 12500 sayfa renksiz, 6500 sayfa renkli baskı yapabilme kapasitesine sahip olan L100’ün kutusundan 70 ml’lik birer kırmızı, mavi ve sarı mürekkep ile yine 70 ml’lik 3 adet siyah mürekkep şişesi çıkıyor. L100’ün fotokopi ve tarayıcı özelliğine de sahip versiyonu olarak nitelendirebileceğimiz L200’ün yazdırma özellikleri ise L100 ile aynı. Epson’un tanıttığı bir diğer cihaz olan, L800 ise fotoğraf baskısı yapanlar için özel olarak tasarlanmış bir yazıcı olarak dikkat çekiyor. Siyah, sarı, mavi, kırmızı, açık mavi ve açık kırmızı renklerinde 70 ml’lik 6 Epson mürekkep ile satılan L800 ile kullanıcılar A4 boyutuna çerçevesiz baskılar alabiliyorlar. CD ve DVD üzerine doğrudan baskı yapma özelliğine sahip olan L800 ile 10 x 15 boyutlarında 1800 fotoğraf basılabiliyor.

Bireysel tüketiciden ziyade kurumsal kullanıcıyı hedefleyen yeni yazıcıların en önemli özelliği ise Epson’un kendine özgü tank sistemi sayesinde dolum sıklığının azalması ve dolumun kolaylaşması. Şirket yetkilileri, kullanıcıların mağdur olmamak adına bu seride başka üreticiler tarafından üretilen mürekkepleri satın almamalarını ve sadece Epson tarafından üretilmiş mürekkepleri kullanmalarını istedi. Sadece Epson tarafından üretilen mürekkeplerin üzerlerinde yer alan onay kodu girilmeden mürekkep tanklarını kullanma şansı yok. Epson’un bu yeni seri ile ulaşacağı satış rakamlarını görmeyi merakla bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER