Teknoloji

Epson projeksiyon cihazı HDR desteğiyle birlikte geliyor

epson ls10500
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

epson projeksiyonEpson LS10500 olarak adlandırılan yeni lazer projektörünün duyurusunu gerçekleştirdi. Geçen yıl çıkan LS10000 modelinin devamı niteliğindeki bu yeni Epson projeksiyon cihazı yine 8000 dolarlık yurt dışı fiyat etiketine sahip. Ancak bu sefer HDR (Yüksek Dinamik Aralığı) Desteği de mevcut.

HDR desteği sayesinde Blu-ray DVD oynatıcıları ve diğer 4K akış servislerinin sunduğu içerikleri daha canlı ve detaylı görüntü kalitesiyle izlemek mümkün oluyor. 1500 lümenlik ışık şiddetine ulaşan lambası ise 30 bin saatlik ömür sunuyor. Muhtemelen DCI renk alanının tümünü de kapsıyor.

LS10500 de selefi gibi, Epson’un “4K-iyileştirme” olarak nitelendirdiği yönteme dayanarak Ultra HD görüntülerin yansıtmasını yapıyor. Her ne kadar 1080p yongaya sahip olsa da, 4K görüntüler piksellerin kaydırılması yöntemiyle gösteriliyor, böylelikle Ultra HD kalitesine ulaşılıyor. Geçen yılki ürün için yapılan incelemelerde Epson’un piksel yakınlaştırma yönteminin göz tarafından ayırt edilemediği belirtiliyordu. Bu yılki ürün için de muhtemelen aynı yorumları okumak mümkün olur.

Karşılaştıracak olursak, Sony tüm projektörlerini kendi üretimi olan 8 megapiksellik çip ile tasarlıyor. Bu sayede görüntüler gerçek anlamda Ultra HD nitelik taşıyor. Ancak bu deneyim için yurt dışında 15 bin dolar ödeme yapmak gerekiyor. Epson LS10500 ise neredeyse yarı fiyatına, her ne kadar tam anlamda olmasa da Ultra HD desteğini elde etmeyi sağlıyor. Bu yeni ürün sonbaharda satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER