Teknoloji

Epson Moverio BT-300 akıllı gözlüğü duyurdu

epson moverio bt-300

Epson, akıllı gözlük ailesinin en yeni ve en gelişmiş ürünü olan Moverio BT-300’ü Barselona’da düzenlenen MWC 2016’da tanıttı. Şirket, henüz geniş ölçekli üretimine başlamadığı akıllı gözlüğünü, geçmiş versiyonlarla birlikte etkinlik alanındaki standında sergiliyor.

Epson Moverio BT-300, Si-OLED adını taşıyan özel bir mikro ekran projeksiyon sistemi barındırmasıyla dikkat çekiyor. Epson yetkilileri, söz konusu ekranların çok daha derin ve gerçek siyah tonları sunduğunu özellikle dile getiriyor. Böylelikle BT-300’de bulunan Si-OLED ekranlar projeksiyondan yansıtılan dijital içerikleri ve gerçekten görülen şeyleri çok daha etkin biçimde birleştirebiliyor. Bu da çok daha gelişmiş bir artırılmış gerçeklik deneyimi yaşanmasının önünü açıyor.

Geçmiş modellere kıyasla gözlüğün ağırlığının yüzde 30 oranında azaltılması da bir diğer önemli ilerleme olarak göze çarpıyor. Böylelikle Moverio BT-300’ün son sürümünün tartıda, 60 gram civarı çekmesi öngörülüyor. BT-200’de bulunan VGA çözünürlüklü kamera, BT-300’de yerini 5 megapiksel bir kameraya bırakıyor.

Artırılmış gerçeklik gözlüğünün sevkiyatına 2016’nın son çeyreğinde başlanması planlansa da, bu tarihin değişebileceği ifade ediliyor. BT-300’ün nihai satış fiyatı da henüz açıklanmış değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER