Eğlence

Epic Games ve Lego çocuk dostu sanal dünya inşa edecek

lego ve epic games

Epic Games ve Lego Group, “aile dostu” olarak tanımlanacak yeni bir sanal dünya inşa edecek. İki şirket planları konusunda henüz pek fazla detay paylaşmadı. Ancak yapılan açıklamada, çocuklar ve aileler için hem güvenli hem de eğlenceli metaverse deneyiminin birlikte şekillendirileceği ifade edildi.

İki şirket, her yaştan insanın eğleneceği “kapsayıcı, ilham verici ve etkileşimli” bir dijital deneyim geliştirmek için üç prensip üzerinde anlaştı. Bu prensipler şu şekilde sıralanıyor:

  • Güvenliği ve vücut sağlığını ön plana koyarak çocukların oyun hakkını korumak.
  • Çocukların çıkarlarını birinci sıraya koyarak gizliliklerini korumak.
  • Çocuklara ve yetişkinlere dijital deneyimleri üzerinde kontrol imkanı sağlayacak araçlar sunmak.

Epic ve Lego, ortak vizyonla geliştirdikleri bu sanal dünyanın kapılarının ne zaman açılacağı konusunda şimdilik bir tarih vermedi. Epic’in Fortnite ile “çocuk dostu” bir sanal dünyanın öncül örneklerinden birini sunduğu söylenebilir. Büyük savaş modları, sayısız çapraz geçiş, konserler, sinema geceleri ve kreatif adalar Fortnite’ın insanların takılmaya gittiği sanal bir alana dönüşmesini sağlamıştı.

Lego da sanal dünyalara yabancı bir şirket değil. Çok sayıda lisanslı video oyunu bulunan şirket, Lego Worlds ile de Minecraft’a rakip olmaya çalışmıştı. Şirket bu hedefine ulaşamasa da, Epic Games ile yapılan iş birliğinin Lego’nun şansını artıracağı söylenebilir. Bu iş birliğinin meyvesinin özellikle Roblox’a karşı oldukça güçlü bir rakip olması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER