EğlenceTeknoloji

Epic Games ücretsiz oyunlar için çift aşamalı doğrulama istiyor

epic games

Epic Games, çevrimiçi mağazası üzerinden ücretsiz oyun indirmek isteyen kullanıcıların çift aşamalı doğrulama sistemini aktif hâle getirmesini zorunlu kıldı. Bu zorunluluk 21 Mayıs tarihine kadar geçerli olacak.

Epic Games’ten konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, oyuncuların hesaplarının güvenliğini artıracak önlemler almaya teşvik edilmesi amacıyla böyle bir uygulamaya gidildiği belirtildi. Çift aşamalı doğrulamayı aktif hâle getirmek için Epic Games’in çevrimiçi mağazasına giriş yapmaları ve hesap ayarları bölümüne gitmeleri gerekiyor.

Çift aşamalı doğrulama sisteminde kullanıcılardan bir hesaba giriş yaparken telefonlarına veya e-posta adreslerine gönderilen bir PIN numarası aracılığıyla kimliklerini doğrulamaları isteniyor. Çift aşamalı doğrulama sistemi sayesinde kullanıcılar şifreleri çalınsa bile hesaplarını korumaya devam edebiliyor.

2019’da Fortnite’taki bir güvenlik açığı nedeniyle siber korsanlar şüpheli bir bağlantıya tıklayan oyuncuların Epic Games hesabına erişebilmişti. Kısa süre önce ise Nintendo, 160 bin Nintendo hesabının saldırı girişimlerinden etkilendiğini doğrulamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER