Eğlence

Epic Games ücretsiz oyun fırsatlarında kapanışı Tomb Raider üçlemesiyle yapıyor

epic games ücretsiz oyun tomb raider

Eğer henüz denemediyseniz, bir PC oyuncusu olarak Epic Games Store’u açıp 15 Günlük Ücretsiz Oyunlar promosyonunun son fırsatından yararlanmak isteyebilirsiniz. Epic Games Store, kullanıcılara Shenmue III veya Control gibi oyunları hediye ettikten sonra kapanışı Tomb Raider üçlemesinin tamamıyla yapıyor. Epic Games ücretsiz oyun kampanyası kapsamında Tomb Raider Game of the Year Edition, Rise of the Tomb Raider 20 Year Celebration ve Shadow of the Tomb Raider Definitive Edition kısa bir süre için ücretsiz olarak sunuluyor.

Epic Games’in bu oyunları ücretsiz olarak dağıtmayı nasıl becerdiğini merak ediyorsanız, Apple ile App Store üzerinden yürüttüğü hukuki savaşın bir parçası olarak bu yılın başlarında ortaya çıkan belgelere göz atmak yerinde olacaktır. Tim Sweeney’nin Twitter’da doğruladığı gibi, şirket ücretsiz oyunlar için kopya başına değil sabit bir ücret üzerinden anlaşıyor, bu nedenle milyarlarca dolarlık yazılım birden çok daha ucuz hâle geliyor.

Şirketin Tomb Raider oyunlarını ücretsiz olarak sunmaya razı olması için Square Enix’e ne kadar ödediğini bilmiyoruz. Ancak 2019’da bir Arkham Üçlemesi hediyesi şirkete yalnızca 1,5 milyon dolara mal olmuştu. Fortnite‘ın getirdiği paraya kıyasla bu çok küçük bir tutar. Ayrıca oyun mağazasına daha fazla müşteri eklendiğinde, maliyete değer görünüyor.

Epic Games ücretsiz oyun fırsatları dahilinde bu üç Tomb Raider oyunu 6 Ocak Cuma günü Türkiye saatiyle 19.00’a kadar ücretsiz olarak oyun kütüphanesine eklenebilecek. Bu yüzden onları almak için bolca zamanınız var, ancak fırsatı kaçırmamak için hemen Epic Games Store’a giriş yapıp oyunları almak doğru bir hareket olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER