Eğlence

Epic Games Store ücretsiz oyun sunmaya devam edecek

epic games store

Epic Games Store oyun mağazasının en güzel özelliklerinden birisi düzenli olarak ücretsiz oyunlar sunması. Epic Games’ten yapılan açıklamada bu politikanın 2022’de de süreceği belirtildi.

Epic’in geçmişte oyun severlere ücretsiz olarak sunduğu oyunlar arasında son derece kayda değer isimler bulunuyor. Bunlar arasında Control, Civilization VI ve en çok satan oyunlardan biri olan Grand Theft Auto V de yer alıyor. Listenin kalitesi, bu yıl için de umut veriyor.

Epic’in açıklamasına göre, şirketin oyun mağazasının kullanıcı sayısı 194 milyonu geçti. Bu sayı, bir önceki yıla kıyasla 34 milyonluk artış sağlandığı anlamına geliyor. Valve Steam’le ilgili sayıları açıklamadığı için Epic’in performansı rakibiyle net bir şekilde kıyaslanamıyor. Ancak maksimum eş zamanlı kullanıcı sayılarına bakıldığında Epic Games Store’un yolunun hâlâ uzun olduğu görülüyor.

Epic’in eş zamanlı kullanıcı sayısının zirvesi 13.2 milyon olurken, Valve’ın Steam istatistikleri sayfasında son 48 saat içinde neredeyse 27 milyon oyuncunun platformu eş zamanlı şekilde kullandığı görülüyor.

Epic Games Store kullanıcılarının uzun süredir beklediği alışveriş arabası mağazaya geçtiğimiz ay eklenmişti. Yeni özelliklerin gelişinin de sözünü veren Epic Games önümüzdeki dönemde kullanıcı profilleri, indirmeleri önceliklendirme, Epic Games Launcher’ın hızını artırma gibi yenilikleri kullanıcılarla buluşturmayı planlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER