Eğlence

Epic Games Store yeni aracıyla bağımsız oyun geliştiricilerinin önünü açıyor

epic games store
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Artık bağımsız oyun stüdyoları çalışmalarını Epic Games Store aracılığıyla çok daha kolay şekilde kitlelerle buluşturabilecek. Çevrimiçi oyun mağazası, dileyen herkesin mağazada oyun satmasını mümkün hâle getiren yayım araçlarını kullanıma sundu. 100 dolar ödeyen ve belli kriterleri karşılayan oyun yapımcıları bu araçlardan yararlanabilecek.

Öncelikle geliştiricisi tarafından doğrudan mağazaya yüklenen oyunlarda ayrımcı, pornografik ve yasadışı içeriklerin bulunmaması gerekiyor. Çevrimiçi destek sunan oyunların tüm PC oyun mağazaları arasında çapraz platform desteğine sahip olması, Epic Games Store’un ve diğer mağazaların başarımlarının desteklenmesi de koşullar arasında yer alıyor. Oyunların müşterilerin gördüğü tanımlarla eşleşen temel bir kalite seviyesini karşılaması ve gerekli ülkelerde yaş sınıflandırmasının yapılması da isteniyor.

Epic Games’in mağazasında geliştiricilerin gelirlerinden yüzde 12 oranında kesinti yapılıyor. Epic’in ana rakibi Steam’de bu kesinti yüzde 30 seviyesinde. Buna ek olarak, Epic Games geliştiricilerin üçüncü taraf ödeme sitemleri üzerinden yaptığı oyun içi satışlardan da pay talep etmiyor. Bunun özellikle bağımsız ve küçük ölçekli oyun geliştiricileri için önemli bir imkan olduğunu belirtmek gerekiyor.

Epic Games Store’da yayım araçlarının testi 2021’de başlamıştı

Epic Games Store oyun geliştiricilerine kendi oyunlarını yayınlama imkanını veren bu mekanizmayı test etmeye 2021’in ağustos ayında başlamıştı. Normal şartlar altında araçların 2022’de kullanıma sunulması planlansa da, Epic Games CEO’su gerekli yazılımı geliştirmenin zorluğu nedeniyle geciktiklerini belirtmişti.

İLGİLİ HABERLER