Teknoloji

Epic Games’e Sony ve Lego’dan büyük yatırım

epic games

Epic Games, metaverse inşa etme vizyonuna ve mevcut büyümesine katkı sağlayacak iki büyük yatırım aldı. Bu yatırımlardan biri Sony’den diğeri ise Lego’dan geldi. Hem Sony hem de Lego’nun çatı şirketi Kirkbi, Epic’e 1’er milyar dolar kaynak sağlayacak.

Toplam 2 milyar dolar yatırımla Epic’in piyasa değeri 31.5 milyar dolara çıktı. Şirketin kurucusu Tim Sweeney, bu yatırımın ardından da CEO’luk görevine devam edecek.

Sony’nin Epic’e daha önce de yatırım yaptığını hatırlatmakta fayda var. 2020’de Epic’e 250 milyon dolarlık nakit aktarımı yapan Sony, bunun karşılığında Epic Games’ten az miktarda da olsa bir hisse almıştı.

Kirkbi ve Epic arasında da süregelen bir ilişki söz konusu. Epic ve Lego Group geçtiğimiz hafta “çocuk dostu bir metaverse” inşa etmek için birlikte çalışacaklarını açıklamıştı. Bu iş birliğinden Metaverse ve Roblox’a meydan okuyacak bir deneyim çıkması bekleniyor.

Yeni yatırımlarla ilgili olarak Epic Games CEO’su Tim Sweeney’nin imzasıyla yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Eğlence ve oyunun geleceğini yeniden tasarlarken, vizyonumuzu paylaşan iş ortaklarına ihtiyacımız var. Sony ve Kirkbi ile olan iş birliğimizde bunu bulduk. Bu yatırım bizim metaverse inşamızı ve oyuncuların arkadaşlarıyla eğlenebilecekleri kreatif alanlar oluşturma sürecimizi hızlandıracak. Bu kreatif alanlarda markalar kapsayıcı deneyimler sunabilecek ve içerik yapımcıları da kendilerine bir topluluk oluşturabilecek.”

Epic Games birkaç yıldır bir sanal dünyanın temellerini atıyor. Şirket Fortnite’ta özel kostümler, sanal eşyalar, dans hareketleri, oyun içi sinema geceleri ve konserler ile Fortnite oyunculara bir tür metaverse deneyimi yaşatıyor.

İLGİLİ HABERLER