Eğlence

Epic Games PC ve Mac oyunları için mağaza açıyor

epic games ücretsiz oyun

Fortnite ile tabir-i caizse zirveye çıkan Epic Games, Unreal Engine motorunun sahibi olmasıyla da pek çok oyuna dolaylı olarak destek veriyor. Unreal Engine PC, konsol, mobil, Web ve VR platformlarında çok sayıda oyuna temel sağlıyor. Bu desteğini biraz daha somutlaştırmak için harekete geçen şirket, geliştiricilere satışlardan yüzde 88 pay vereceği bir çevrimiçi oyun mağazası açacağını açıkladı.

Epic Games’in oyun mağazasında PC ve Mac oyunları yer alacak. Ancak 2019’da hem mağazadaki oyun sayısı artırılacak hem de başka platformdaki oyunlara da mağaza üzerinden erişilebilecek.

Epic Games’in mağazasında sadece Unreal Engine ile çalışan oyunlar bulunmayacak. Başka oyun motorlarıyla geliştirilen oyunlar da Epic Games’in mağazası aracılığıyla indirilebilecek. Ancak mağazanın en büyük avantajının Unreal Engine ile çalışan oyunlar için geçerli olduğunu belirtmek gerekiyor. Şirket, Unreal Engine ile geliştirilen oyunlara özel olarak, oyun motoru lisansı için geliştiricilerin ödemesi gereken telif hakkı payından feragat edecek.

Epic Games’in oyun mağazasının dikkat çekici özelliklerinden birisi de İçerik Üreticilerini Destekleme programı olacak. Bu program sayesinde geliştiriciler, aralarında YouTube ve Twitch yayıncılarının da olduğu 10000’den fazla içerik üreticisine ulaşabilecekler. İçerik Üreticilerini Destekleme programı, oyun geliştiricilerine sağladıkları katkılardan dolayı içerik üreticilerini ödüllendirecek.

Epic Games kurucusu ve CEO’su Tim Sweeney, mağazayla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Geliştiriciler olarak uzun zamandır makul fiyatları olan, bizi oyuncularımıza doğrudan ulaştıran bir mağazanın hayalini kuruyorduk. Fortnite’ın başarısı sayesinde imkanlarımızı diğer geliştiricilerle paylaşarak bu mağaza hayalini gerçekleştirebileceğiz.”

İLGİLİ HABERLER