Eğlence

Epic Games Fortnite’taki rahatsız edici göğüs animasyonlarını kaldırıyor

epic games fortnite

Epic Games, Fortnite‘ın altıncı sezonunu dün itibarıyla oyuncularla buluşturmuştu. Yeni sezon ile birlikte oyunculara çeşitli yeni imkanlar ve özellikler sunuluyor. Ancak bu özelliklerin hepsinin kullanıcılar tarafından aynı memnuniyet derecesiyle karşılandığını söylemek pek mümkün değil.

İnternet üzerinde Fortnite yayınları yapan “Agony” rumuzlu Twitter kullanıcısı, oyuna yeni eklenen “Calamity” avatarının göğüslerinin fazla gerçekçi biçimde “sallandığını” gösteren bir videoyu paylaştı. Söz konusu animasyonlar sadece avatarın varsayılan kıyafetinde görülse de, cinsiyetçilik konusunda hassas kişilerin tepkisini çekmeye yetti.

https://twitter.com/Agony/status/1045301145592193024

Gelen tepkiler üzerine Epic Games de aksiyon alma konusunda fazla zaman kaybetmedi. Şirket tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Bu kasıtlı olmayan ama utanç verici bir durum. Bunu bu şekilde yayınlamak bizim suçumuz. Bu sorunu mümkün olduğunca hızlı biçimde düzelteceğiz.”

Söz konusu “utanç verici” eklemenin oyuna nasıl dahil edildiği belirsizliğini koruyor. Yine de, Epic Games hızlı şekilde harekete geçerek durumun daha da kötü hâle gelmesini engellemiş oldu. Geçici olarak animasyon sistemindeki unsurları devredışı bırakan şirket, kalıcı çözüm için çalışmaya başladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER