EğlenceTeknoloji

Epic Games Fortnite’ın detaylarını sızdıran test oyuncusuna acımıyor

epic games fortnite

Epic Games, Fortnite 2. Bölüm ile ilgili detayları resmi duyuru öncesinde internete sızdırdığı gerekçesiyle bir test oyuncusunu dava etti. Dava dilekçesinde test oyuncusunun 2. Bölüm’ün bazı sürprizlerini önceden sızdırdığı ve Epic Games ile yaptığı gizlilik anlaşmasını ihlâl ettiği belirtildi.

Fortnite 2. Bölüm, büyük savaş oyununun çıkışından bu yana yapılan en büyük değişiklikleri beraberinde getirmişti. Epic Games, gerçekleştireceği değişikliklerin bazılarının ipucunu birinci bölümün onuncu sezonunda vermişti. Twitter hesabında da ipucu paylaşmayı sürdüren şirket, yeni bölüm için bir tür arka plan oluşturmuştu.

Bütün bu ipuçlarının sonunda oyunun iki gün boyunca çevrimdışı kalmasına yol açan büyük kara delik olayı gerçekleşmiş ve Fortnite oyuncuları iki gün boyunca bu kara deliği izlemişti. Bekleyiş, oyuncuların karşısına yeni bir harita ve yeni araçlar getiren 2. Bölüm’ün başlamasıyla sona ermişti.

Epic Games Fortnite testleri konusunda daha hassas davranacaktır

Epic Games, Fortnite’ın yeni bölümünü resmi duyuru öncesinde test eden oyunculardan birinin önemli detaylardan bazılarını internete sızdırdığını öne sürüyor. Oyun karakterlerinin suda yüzebilecek olması, sızdırılan detaylara örnek olarak gösteriliyor. Davalının oyunun yeni ada haritasının bir görselini paylaştığı da Epic Games’in iddiaları arasında bulunuyor.

Epic Games, konuyla ilgili olarak şimdilik bir açıklama yapmış değil. Şirketin ABD’nin Kuzey Carolina eyaletinde mahkemeye sunduğu dava dilekçesinde, davalının gizlilik anlaşması gereğince bazı yükümlülüklerinin olduğu ve Epic’in bu yükümlülüklerinin ihlâlinden dolayı tazminat talep ettiği belirtiliyor. Bu talebe mahkemenin nasıl karşılık vereceği bilinmese de, Epic Games’in önümüzdeki dönemde test kullanıcılarının seçimi konusunda daha hassas davranacağı söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER