EğlenceTeknoloji

Epic Games Fortnite’ın App Store’a dönmesi için mahkemeye başvurdu

apple fortnite epic games
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, bir süre önce Epic Games’in geliştirici hesabını kapatmıştı. Bu karara itiraz eden Epic Games, hem Fortnite için yeniden App Store’un kapısını açmak hem de geliştirici hesabına yeniden erişebilmeyi istiyor. Şirket bunun için bir ihtiyati tedbir kararı çıkarmayı amaçlıyor.

Epic Games tarafından mahkemeye sunulan dilekçede, şirketin Apple’a doğru şeyi yaptığına inandığı için karşı çıktığı vurgulandı. Apple’ı bir “tekelci” olmakla suçlayan Epic, Apple’ın uygulama dağıtımı ve uygulama içi ödeme işleme pazarındaki pozisyonunu kötüye kullandığını öne sürdü.

Epic Games, geçtiğimiz ayın ortalarında Fortnite’a Apple’ın uygulama içi ödeme sistemini baypas eden ayrı bir ödeme sistemi yerleştirmişti. Apple, bu hamleden kısa bir süre sonra App Store kurallarının ihlâl edilmesi gerekçesiyle Fortnite’ı mağazadan kaldırmıştı. Apple’ın bu hamlesine Epic Games bir davayla karşılık vermiş ve iki şirket arasındaki tansiyon iyice yükselmişti.

Epic Games Fortnite için hazırladığı ödeme sisteminden vazgeçmeye yanaşmazken, Apple da bu sistem mevcutken Fortnite’ı App Store’a geri almama konusunda kararlı görünüyor. Apple mahkeme sürecinde ödeme sistemini askıya alması durumunda Fortnite’ı yeniden App Store’a kabul edeceğini belirtse de, Epic Games bu seçeneği kabul etmiyor.

Epic Games’in ihtiyati tedbir başvurusu 28 Eylül’de mahkemede görüşülecek.

İLGİLİ HABERLER