EğlenceTeknoloji

Epic Games Fortnite etkinliğini ve yeni sezon başlangıcını bir kez daha erteledi

Epic Games Fortnite samsung galaxy

Epic Games, Fortnite‘ın bir sonraki oyun içi canlı etkinliğini ve oyunun gelecek sezonunun başlangıç tarihini ABD’de yaşanan olaylar nedeniyle erteledi. “The Device” başlıklı oyun içi etkinlik 15 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek. Chapter 2 Season 3 adlı gelecek sezon ise 17 Haziran tarihinde başlayacak.

Epic, konuyla ilgili olarak yayınladığı blog yazısında, “Arkadaşlarımızın, ailelerimizin, ekip üyelerimizin, oyuncularımızın ve topluluklarımızın yaşadıkları acıların farkındayız.” dedi. “Eşitliğe ve adalete, çeşitliliğe ve dahil etmeye inanıyoruz ve bu temel ilkelerin siyasetin üzerinde olduğuna inanıyoruz. Ekip Fortnite‘ı ileriye taşımak için istekli, ancak ekibin kendilerine, ailelerine ve topluluklarına odaklanması için Sezon 3 lansmanını zamanla dengelememiz gerekiyor.”

Bu, yeni sezonun başlangıcının üçüncü kez ertelenmesi anlamına da geliyor. İlk erteleme nisan ayında yapılmış, ikinci erteleme de geçen hafta duyurulmuştu. Bu, The Device etkinliğinin ikinci kez ertelendiğini de gösteriyor, ilk erteleme geçen hafta gelmişti.

Planlanan birçok teknoloji ve oyun etkinliği protestolar nedeniyle erteleniyor. Sony, 4 Haziran düzenlemeyi planladığı PS5 etkinliğini tehir etti. EA da Madden 21 etkinliğini erteledi. Google da, Android 11 ile ilgili yeni özellikleri tanıtmayı planladığı etkinliğini iptal etmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER