EğlenceTeknoloji

Epic Games – Apple kavgası Fortnite turnuvasına dönüştü

epic games apple

Fortnite’ın geliştiricisi Epic Games, Apple ile App Store politikaları nedeniyle sert bir kavgaya tutuşmuş durumda. Şirket, bir süre daha devam edecek bu kavgayı farklı biçimlerde kullanmaktan da geri kalmıyor. Epic, 23 Ağustos’ta başlayacak ve oyuncuların “anti-Apple” ödüller kazanabileceği Fortnite turnuvasını duyurdu.

Epic geçtiğimiz hafta Fortnite’a Apple’ın politikalarına aykırı biçimde bir doğrudan ödeme sistemi yerleştirmişti. Bunun ardından Apple aynı gün içinde Fortnite’ı App Store’dan çıkarmıştı. Apple’ı dava eden Epic bununla da yetinmemiş ve “FreeFortnite” etiketiyle Apple’a karşı bir kampanya başlatmıştı. Epic, bu doğrultuda Apple’ın meşhur “1984” reklamıyla dalga geçen bir video da yayınlamıştı.

Epic’in düzenlediği turnuva “#FreeFortnite Cup” adını taşıyor. Turnuvaya katılan oyuncular “şeytani elma” görünümlü oyun kostümüne, “Free Fortnite” yazılı bir şapkaya ve markası Apple olmayan bazı oyun cihazlarına sahip olabilecek. Epic’in vereceği ödüller arasında Alienware dizüstü bilgisayar, Galaxy Tab S7 tablet, OnePlus 8 telefon, PlayStation 4 Pro, Xbox One X ve Nintendo Switch bulunuyor.

Epic, turnuvayı duyurduğu blog yazısında iOS cihaz sahiplerinin 27 Ağustos’ta başlaması planlanan yeni sezonu oynayamayacağını ve bazı önemli güncellemelerden mahrum kalacağını hatırlattı. Şirket, iOS kullanıcılarına yeni sezondan önce oyunlarını başka bir platforma taşımalarını ve şikayetlerini “#FreeFortnite” etiketiyle Apple’a iletmelerini de önerdi.

Epic, Apple’ın geliştirici programından çıkarılmasını engellemek için ihtiyati tedbir kararı alınmasını istiyor. Eğer Apple kararını geri almazsa Epic Games 28 Ağustos itibarıyla geliştirici programından çıkarılacak.

İLGİLİ HABERLER