
ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA), eylül ayında verdiği sözü tutarak dizel otomobillerin emisyon testlerini yolda gerçekleştireceğini açıkladı. Ajansın bu kararında en büyük etkenin Volkswagen emisyon skandalı olduğunu tahmin etmek ise pek zor değil. Daha öncesinde laboratuvar ortamında gerçekleştirilen testlerde Volkswagen özel bir yazılım hilesi yapmış ve dizel motorlu otomobillerinin emisyon testlerinden geçmesini sağlamıştı.
The New York Times’ta yer alan habere göre, EPA ve Kanada’daki muadili, Kuzey Amerika’da satışa çıkacak dizel motorlu otomobilleri doğal ve gelişigüzel koşullarda test edecek.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Volkswagen’in yeni eBike modeli kamera ve akıllı gözlükle geliyor

Volkswagen’in güneş enerjisi santralindeki yeni çalışanları koyunlar oldu

Volkswagen’in açıkladığı rakamlar elektrikli otomobil algısını değiştirebilir

Volkswagen fiyatı düşürdü, elektrikli araç talebi sıçradı

Volkswagen fiziksel düğmeli ID. Cross ile elektrikli SUV yarışını kızıştırıyor
ABD Çevre Koruma Ajansı’nın ulaşım ve hava kalitesinden sorumlu direktörü Christopher Grundler, başka hile yazılımları bulma endişesini taşıdıklarını dile getirdi. Volkswagen emisyon skandalının ilk etapta 11 milyon aracı etkilediğinin ortaya çıkmasının ardından EPA tarafından gerçekleştirilen yeni bir incelemede Volkswagen, Audi ve Porsche’ye ait 10 bin otomobilde daha emisyon hilesi yapıldığı öne sürülmüştü.
Volkswagen dışındaki üreticilerin emisyon hilesi yaptığı konusunda somut bulgulara rastlanmasa da, EPA yeni test koşulları konusunda ketum bir tavır takınmayı sürdürüyor. Otomobil üreticilerinin kendilerine test koşullarının neler olacağını sorduğunu söyleyen Grundler, üreticilere “Koşulları bilmeniz gerekmiyor.” cevabını verdiklerini belirtti.
Günün Öne Çıkan Fırsatları






Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.
Yolda gerçekleştirilen emisyon testlerinde otomobilin bagajına yerleştirilen bir aletin aracın egzozundan çıkan gazları ölçüyor. Uzmanlar yıllardır uygulanan bu yöntemin laboratuvar testlerine göre daha az doğru sonuçlar verdiğine dikkat çekiyor. Yol testlerini laboratuvar testleriyle birlikte yürütmeyi planlayan EPA, böylelikle otomobil üreticilerini emisyon hilesi yapmaktan caydırmayı amaçlıyor.


