Teknoloji

eora 3D tarayıcı akıllı telefon ve yeşil lazer ile nesneleri tarıyor

eora-3d-201015

Üç boyutlu baskı teknolojisi, son zamanlarda teknolojiye ilgi duyan pek çok kişide heyecan uyandırıyor. Ancak bu teknolojinin uygulanabilmesi için 3D tarayıcılar da 3D yazıcılar kadar önem taşıyor. Üç boyutlu tarayıcılar genellikle yüksek fiyatlardan satılsa da, eora 3D adını taşıyan yeni bir model, “pahalı olmama” iddiasıyla potansiyel kullanıcıların karşısına çıkıyor. eora 3D’nin hesaplı olmasını sağlayan en önemli faktör ise kullanıcıların akıllı telefonlarından faydalanması.

eora 3D’ye ihtiyaç duyduğu gücü sağlayan akıllı telefon, fiziksel nesne ve yüzeylerin taranmasını ve yüksek kaliteli 3D modellere dönüşmesini mümkün kılıyor. eora 3D’yi geliştiren ekip, akıllı telefonun gücünden ve optiğinden faydalanmanın ürünün fiyatını fazla artırmadan yeşil lazer için daha fazla para harcamayı mümkün kıldığına dikkat çekti.

Samsung, HTC ve Sony’nin Android cihazları, iPhone 5 ve sonrasındaki iPhone modelleri ve beşinci nesil iPod touch, eora 3D’nin desteklediği cihazlar arasında yer alıyor. Akıllı telefonlara Bluetooth 4.0 aracılığıyla bağlanan tarayıcının eşlik uygulaması ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Kickstarter’da 80 bin dolar fon bulma amacıyla yola çıkan eora 3D ekibi, kampanyanın bitimine 29 gün gibi uzun bir süre olmasına rağmen 139 bin dolarlık fon bulmayı başarmış durumda. 229 dolar veya daha üstü bir miktarda bağışta bulunanlar, Haziran 2016’dan itibaren eora 3D’ye kavuşabilecek. Opsiyonel olarak sunulan Bluetooth döner tablaya da sahip olmak içinse en az 289 dolar bağışlamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER