Teknoloji

Enyo ekibinin bir kısmı HP’den Google’a geçiyor

HP’nin açık kaynak kodlu bir işletim sistemi platformu hâline dönüştürdüğü webOS’in TouchPad ile birlikte sunulan HTML5 tabanlı uygulama iskeleti Enyo’nun arkasında bulunan ekibin HP’yi terk edeceği ve kısa bir süre sonra Google’da çalışmaya başlayacağı The Verge tarafından iddia edilmişti. Ancak haberin çıkışının ardından konuyla ilgili daha fazla detay gelmeye başladı. Kaynakların belirttiğine göre tüm Enyo ekibi şirketi terk etmiyor, sadece bir kısım ayrılıyor, ancak bu grubun içinde projenin sorumlusu olan Matt McNulty de yer alıyor.

HP de konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve Enyo ekibinin belirlediği takvime bağlı şekilde açık kaynak camiasıyla birlikte geliştirme çalışmalarını sürdürdüğünü ve Open webOS projesinin yolunda ilerlediğini, geçen ocakta açıklanan yol haritasına bağlı kaldıklarını kaydetti. Pekiyi, Google’a geçen Enyo grubu orada ne yapacak? Bunun cevabını şu an için vermek zor, ancak bu ekibin Android ile ilgili çalışmalarda bulunması kuvvetle muhtemel gibi görünüyor. Şu anda Android’in tasarım şefliğini yapan Matias Duarte de daha önce Palm’da, Pre’de çalışan webOS’in tasarımında önemli rol oynamıştı. Duarte’nin Google’a gelişinden sonra Android’in tasarımının olumlu yönde değişim gösterdiğini söylemek yanlış olmaz. Enyo ekibi de webOS’ten elde ettikleri deneyimleri Android’e aktarabilir.

Enyo ekibi için Chrome da rol alınabilecek bir proje gibi görünüyor. HTML5 teknolojisine sıkı sıkıya bağlı olan Chrome’un uygulama mağazası Chrome Web Store’un geliştirici iskeletini daha da geliştirmek için Enyo ekibinin tecrübelerinden faydalanılabilir.

İlgili – The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER