Manşetler

Enlight: Mobilde profesyonel biçimde fotoğraf düzenlemenin en kolay yolu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

enlight-001

Akıllı telefonlar için hazırlanan fotoğraf düzenleme uygulamalarının sayısı her geçen gün artıyor. Uzun süredir çok kalabalık olan bir pazara girmeye hazırlanan uygulamaların aradan sıyrılmaları için ortaya mevcut seçeneklerden farklı bir şeyler koymaları ve farklarını iyi biçimde sunmaları gerekiyor. Enlight hem barındırdığı geniş kapsamlı özellik setiyle hem de bu özellikleri kullanıcılara teker teker anlatmasıyla dikkat çekiyor.

enlight-002

Enlight ilk kez başlatıldığı zaman kullanıcılara uygulamanın yeteneklerini ve özelliklerini anlatan kısa bir tur düzenleniyor. Bu turun tamamlanmasının ardından ana ekrana yönlendirme yapılıyor. Ana ekranın üst kısmında araç çubuğu yer alırken, alt kısmında da film rulosu gösteriliyor. Üst araç çubuğunun en solunda yer alan Enlight ikonu, kullanıcıları uygulamanın temel kontrol merkezine yönlendiriyor. Bu merkez aracılığıyla Enlight Turunu tekrarlamak ve uygulamanın genel ayarlarını görmek mümkün oluyor.

enlight-003

Ana ekrandaki araç çubuğunda bulunan kamera ikonu ise tahmin edileceği üzere akıllı telefonun kamerasını aktif hâle getiriyor. Kamera ikonunun hemen yanında bulunan paylaşım ikonuysa Enlight’ın sunduğu paylaşım yollarını ortaya çıkarıyor. Enlight’ın hızlı paylaşım adına listeye Facebook, Twitter ve Instagram gibi uygulamaların yanı sıra WhatsApp’ı da eklemesi önemli bir detay olarak göze çarpıyor. Araç çubuğunun en sağında yer alan liste ikonu ise Enlight’ın düzenleme araçlarını ekrana getiriyor. Düzenleme araçları ekranın sağına araç çubuğu ve film rulosunun arasını dolduracak biçimde yerleştiriliyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde film rulosunun görünümünü genişletebiliyor.

enlight-004

Düzenleme araçlarının yukarıdan aşağıya sıralanışı ise uygulama sırasına göre gerçekleştirilmişe benziyor. Enlight ilk olarak kullanıcılardan fotoğraflarını kırpma, bükme, boyutlandırma gibi işlemleri tamamlamaları isteniyor. Bu aşamanın ardından sıra netlik, hedef, keskinlik, kontrast gibi görüntü ayarlarına geliyor. Görüntü ayarlarını filtreleme süreci takip ediyor. Enlight’ın sunduğu filtreler analog, siyah-beyaz ve ikili adını taşıyan üç farklı kategoride toplanıyor. Filtrelerin sunumu konusunda bu tarz bir özelleştirilmeye gidilmiş olması Enlight’ın pozitif özelliklerinden biri olarak ön plana çıkıyor.

enlight-005Filtrelerin altında yer alan araçlar kategorisinde ise kullanıcılara farklı fotoğrafları birbirleriyle karıştırma, fotoğraflarda görülen nesneleri yeniden biçimlendirme ve yatırma gibi araçlar sunuluyor. Artistik başlığı altında ise boyama, kentsel ve skeç ismini taşıyan üç farklı filtre kategorisi yer alıyor. Bu başlık altında yer alan filtreler fotoğrafların daha sanatsal bir hava kazanmasını sağlıyor. Kullanıcılar Enlight sayesinde fotoğraflarını fırçalarla da renklendirebiliyor. Metin ekleme de Enlight’ın sunduğu özellikler arasında bulunuyor. Enlight’ın ”Mimi” olarak adlandırdığı internet dünyasında ise ”meme” olarak bilinen fotoğrafların yapımı için kolaylık sunması da Enlight’ın değerini biraz daha artırıyor. Sonlandır başlığında ise fotoğraf için son rötuşlar yapılıyor. Bu başlık altında fotoğrafların Instagram karesine sığmasını sağlayan Instafit isimli bir özellik de bulunuyor.

enlight-006Fotoğraf düzenleme konusunda akıllı cihaz sahiplerinin önünde çok sayıda seçenek yer alıyor. Enlight farklı uygulamaların sunduğu farklı özellikleri çatısı altında uyumlu bir biçimde toplamayı başarıyor. Kullanıcılara tüm özellikler hakkında bilgi verilmesi de Enlight’ın değerini biraz daha artırıyor.

İLGİLİ HABERLER