Teknoloji

Energizer EcoAdvanced çevre dostu alkalin pil serisini tanıttı

energizer-ecoadvanced-030215

Energizer, yüzde 4 oranında geri dönüştürülmüş materyal içeren EcoAdvanced serisi alkalin pillerini tanıttı. Şirketin söylediğine göre, kendisi böyle bir ürün tanıtan ilk büyük marka olma özelliğini taşıyor. Ayrıca şirket geri dönüşümle ilgili ekonomik şartı sağlamak için gerekli olan sürece de yedi yılın harcandığının altını çiziyor.

Energizer’ın baş pazarlama yöneticisi Michelle Atkinson, Wall Street Journal’a verdiği demeçte birçok geri dönüşüm şirketinin alkalin pillerle ilgilenmediğini, ancak kendilerinin bu çıktı için ekonomik değer yaratmasıyla birlikte gelecekte daha fazla gelişimin kaydedilebileceğini vurguladı.

Otomobillerde kullanılan kurşun-asit bataryaların aksine, ev aletlerinde kullanılan alkalin piller genel olarak geri dönüşüm işleminden geçmiyor. Aslında çelik gibi bazı materyaller AA ve AAA pillerden elde edilebiliyor ve bunlar güçlendirilmiş çelik üretiminde kullanılıyor. Buna rağmen söz konusu süreç çok maliyetli olduğu için çoğu kurum bu yöntemi kullanmayı tercih etmiyor.

Energizer’ın yeni EcoAdvanced markası şu an için sadece küçük miktarda geri dönüştürülmüş madde içeriyor olabilir, ancak şirket 2025 yılına kadar şu anda yüzde 4 olan oranı yüzde 40’a çıkarmayı hedefliyor. Ayrıca Energizer, EcoAdvanced serisi pillerinin en yüksek performanslı ve sorumlu alkalin pilleri olduğunun altını çiziyor.

Bu arada EcoAdvanced pillerin fiyat bakımından da şu an için dezavantajı mevcut. Bu pillerin dörtlü paketi ABD’de 5 dolar civarında bir fiyattan satılıyor. Ancak bu piller sayesinde tüketiciler elektronik cihazlarını daha çevre dostu şekilde kullanmanın rahatlığını yaşamış olacaklar.

İLGİLİ HABERLER