Manşetler

18000 mAh pilli Android telefon: Energizer Power Max P18K Pop Ön İnceleme – Video

energizer 18000

Energizer geçtiğimiz ayın başlarında MWC 2019’da birçok akıllı telefon modelini tanıtacağını duyurmuştu. Bu markanın lisansını elinde bulunduran Fransız Avenir Telecom, Mobil Dünya Kongresi’ndeki standında bunları sergiledi. Telefonlar içinde en çok ilgi çeken ise, 18000 mAh kapasiteli pil barındıran ve bir tuğla kadar kalın ve ağır olan Energizer Power Max P18K Pop oldu.

Avenir Telecom’un MWC’deki küçük standına uğradığımızda, bu akıllı telefonun maketi vitrinde sergileniyordu. Çalışır üründen ise bir tane bulunuyordu. Bu ürünün çekimini yapabilmek ve deneyimlemek için bir yarım saat kadar beklemek zorunda kaldık. Çekim için telefonu aldığımızda ise bizim arkamızda fotoğraf veya video çekmek için bekleyen birçok kişi bulunuyordu. Yukarıda izleyeceğiniz videonun çekimi sırasında etrafımızda birçok gazeteci veya basın mensubu bulunuyordu. Biz anlatırken onlar da telefonun fotoğraflarını çekiyor, daha detaylı biçimde incelemek için sıralarını bekliyordu.

Power Max P18K Pop, günümüzün akıllı telefon trendlerini yüksek pil kapasitesiyle buluşturuyor. Öncelikle adındaki “Pop” kelimesinin, üst kenarında yer alan açılır selfie kamerası mekanizmasından geldiğini belirtelim. Burası 16 megapiksel ve 2 megapiksel çözünürlüklü iki adet kameraya ev sahipliği yapıyor. Bu mekanizmanın sayesinde ön yüzün yüzde 84’lük kısmı ekrana ayrılıyor. 6.2 inç ekran, 19:9 görüntü oranına sahip, çözünürlüğü de 1080 x 2280 piksel. IPS LCD ekran geniş görüş açılarına ve yeterli parlaklığa sahip gibi görünüyor. Çentiğin bulunmaması birçok kullanıcıyı memnun edecektir.

Telefonda MediaTek Helio P70 işlemci, 6 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza var. microSD kart yuvası da mevcut, 128 GB’ye kadar kapasiteye sahip kartlar destekleniyor. Arkada 12, 5 ve 2 megapiksel çözünürlüklü üç kamera ve flaş var. Kameralar düşey yönde sıralanmış. Parlak cam kaplı arka yüz şık görünüyor. Kenarlar da polikarbondan yapılmış malzemeyle çevrili. Telefonun kalınlığı 30 milimetre ki, bu kalınlık normal bir akıllı telefonun yaklaşık 4 katı seviyesinde. Telefonun ağırlığı da 500 gr. Ön inceleme videosunu çekerken bir süre sonra kolumuzun yorulduğunu söylememiz gerekiyor. Yani P18K Pop, uzun süre elde kullanılabilecek bir telefon değil.

18000 mAh kapasiteli pil, bu telefonun kalın ve ağır olmasının en büyük sebebi. Bu pil sayesinde birkaç günü rahatlıkla çıkarabilecektir. Ayrıca USB Power Delivery 2.0 desteği, USB-C portu üzerinden başka cihazları da şarj etmesine izin veriyor. Evet, P18K Pop bir “powerbank” olarak da kullanılabilir. Ayrıca 18W adaptörü sayesinde hızlı şarj desteği de sunuyor.

Energizer Power Max P18K Pop’ta Android 9 Pie yüklü olarak geliyor. Kullanıcı arayüzü genel olarak saf Android’e bağlı kalıyor. Energizer’ın duvar kağıtları ve çeşitli uygulama ikonlarıyla arayüzü farklılaştırdığını görüyoruz.

Energizer markalı bu Android telefon, günlük hayatta kullanılabilecek türden bir akıllı telefon değil. Bu, daha çok kampta, teknede, uzun uçak yolculuklarında kullanılabilecek türden bir ürün. Eğer doğaya sıklıkla çıkan bir kullanıcıysanız, uzun süre boyunca şarj derdi çekmeden dünyaya bağlanmak isterseniz, 18000 mAh kapasiteli pile sahip Energizer Power Max P18K Pop sizin için uygun bir ürün olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER