Teknoloji

En yeni beta sürümlerinde Windows 8 Professional sürümüyle ilgili detaylar gizli

Bu yılın başında HP’nin elindeki çeşitli belgeler Microsoft’un Windows 8 versiyonlarında bir düzenleme çalışması yaptığını göstermişti. Buna göre HP’nin FTP sunucularında standart sürüm, Professional ve Enterprise olmak üzere üç farklı versiyonun 32-bit ve 64-bit’lik çeşitlerine ilişkin bilgiler bulunuyordu. Winunleaked’in ortaya çıkardığı son bilgiler en azından bir tane versiyonun varlığını kanıtlar nitelikte.

Site, Windows 8’in beta sonrası versiyonunun ekran görüntülerini paylaştı. Bunların içinde Windows To Go adı verilen ve şirketlere çalışanları için USB üzerinden başlatılabilen kopyalar oluşturma imkân veren bir özelliği de barındıran Windows 8 Pro sürümüyle ilgili bazı ipuçları da bulunuyor. Ayrıca Windows Anytime Upgrade bölümüne ait ekran görüntüleri yeni bir Windows sürümüyle daha fazla özellik eklemenin mümkün olduğunun işaretlerini veriyor. Bu da Professional sürümün en üst Windows 8 sürümü olmadığı anlamına gelebilir.

Windows 8’in Tüketici Ön İzleme sürümü, gelecek işletim sisteminin “Professional Plus” versiyonuna ilişkin bazı detaylar içeriyordu. Bunun yanı sıra Starter, Home Basic, Professional, Enterprise ve Ultimate sürümlerinin varlığını da içeriyordu. Microsoft, Windows 8 sürümleriyle ilgili planlarının detaylarını vermekten kaçırıyor. Ancak Windows’u yakından takip edenler işletim sistemi yılın ilerleyen aylarında satışa çıktığında sunulacak olan sürümlerin daha da basitleştirileceğini düşünmeye devam ediyor.

İlgili – Winunleaked

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER