Teknoloji

En sonunda: Adobe ile Apple iPhone’a Flash desteği için çalışıyor

iphone-flash-290-x-217Bloomberg’in haberine göre Adobe’nin CEO’su Shantanu Narayen, şirketin iPhone’a Flash desteğinin eklenmesi içişn Apple ile çalışma halinde olduğunu söyledi. Narayen Davos’taki Dünya Ekonomi Forumu’nda yaptığı açıklamada iPhone’a Flash’ı getirmenin bazı teknik zorluklar içerdiğini ve bu yüzden Apple ve Adobe’nin işbirliği yaptığını söyledi.

Flash için şu anda internetin en popüler eklentisi yorumu yapılabilir. Animasyon ve video içeriğin internet üzerinden yayınlanmasında çoğunlukla Flash formatı tercih ediliyor. Ancak iPhone çıktığından beri bu cihazda Flash desteği sunulmuyor. Bu nedenle iPhone kullanıcıları tam anlamıyla bir internet deneyiminden yoksun durumda.

Steve Jobs, geçen Mart ayında o günkü mevcut Flash versiyonunun iPhone’da çok yavaş çalıştığını söylemişti. O günden bu yana Apple’ın fikrini ne değiştirdi bilmiyoruz. Ancak geçtiğimiz Kasım ayında Adobe’nin ARM11 işlemci ailesi üyelerinde düzgün şekilde çalışacak bir Flash versiyonu üzerinde ARM ile birlikte çalıştığını açıklamasından sonra Apple’ın aklı çelinmiş olabilir. Ne de olsa, Apple’ın iPhone’u da ARM işlemcileri kullanıyor.

İlgili — Bloomberg

Resim – Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER