Manşetler

AnTuTu en popüler 10 Android telefonu açıkladı

en populer android telefonlar

Benchmark testleri gerçekleştiren AnTuTu, 2015’in en iyi performans gösteren akıllı telefonlarının listesini bir süre önce açıklamış ve söz konusu listede zirve iPhone 6 Plus’ın olmuştu. Şirket, şimdi de 2015’in son çeyreği itibarıyla en popüler Android telefonlar listesinin nasıl şekillendiğini gün yüzüne çıkardı.

Samsung Galaxy S6, 2015’in son çeyreği itibarıyla dünyanın en popüler Android telefonu olma unvanını elinde bulunduruyor. Listenin ikinci sırasında Güney Koreli şirketin bir diğer telefonu olan Galaxy Note 5 yer alıyor. Galaxy Note 5’in performans listesinde ilk 10’a giremediği göz önüne alınınca bu durum kulağa şaşırtıcı gelse de, son listede odak noktasının “popülarite” olduğunu unutmamak gerekiyor. Söz konusu listenin AnTuTu yüklü cihazlar baz alınarak hazırlandığını da hatırlatmakta fayda var.

Küresel listeye giriş yapan telefonlardaki Çin hakimiyeti dikkat çekiyor. Redmi Note 3, Xiaomi Note, Letv 1S, Meizu MX5, Meizu Pro 5, Huawei Mate8 ve Xiaomi 4C listedeki Çin menşeili telefonlar olarak göze çarpıyor. Asus ZenFone 2 ise Tayvan çıkışlı tek cihaz olarak listede yer alıyor.

AnTuTu, listesinin bazı önemli pazarlar için özelleştirilmiş versiyonlarını yayınlamayı da ihmal etmedi. Çin pazarında zirveyi Redmi Note 3 alırken, Almanya’da zirve Samsung Galaxy S6’nın oldu. ABD’de ise birinci sıraya Samsung Galaxy Note 5 yerleşti. Samsung, anavatanı Güney Kore’de de Galaxy Note 5 ile listenin en tepesine çıkarken, HTC de memleketi Tayvan’da M8x ile en popüler Android cihazı olmayı başardı.

İLGİLİ HABERLER