Teknoloji

En popüler Android tabletler 7 inç’lik modeller

Android cihazlardaki eğlence ürünleri için uygulamalar yayınlayan Animoca’ya göre, en popüler Android tabletler 7 inç’lik modeller. Büyük ekran seven kimi kullanıcılar 10 inç’lik modelleri, optimum ekrandan yana olan kimi kullanıcılarsa 8.9 inç’lik modelleri tercih etseler de ekonomik bakımdan uygun seçenek olması 7 inç’lik modelleri Android tablet satın alanların ilk tercihi haline getiriyor.

nexus-7-inceleme-00001

Animoca kendi ürünlerini kullanan cihazların ilk sıralarda yer alan 12 tanesini sıralarken, ilk 7 sırada yer alan cihazlardan beş tanesinin 7 inç’lik modeller olduğu görülüyor. 978 bin aylık kullanıcıdan gelen verileri kullanan Animoca, bu verilerle 75 milyon Android cihaz için pazar payını ortaya çıkardı. Listenin ilk sırasında yüzde 11.8’lik pazar payıyla Samsung Galaxy Tab 2 7 yer alırken, ikincilik koltuğunda yüzde 8.3’lük pazar payıyla Samsung Galaxy Tab 2 10.1 bulunuyor.

Amazon Kindle Fire ve Amazon Kindle Fire HD yüzde 7.5 ve 4.9’luk pazar paylarıyla listenin üçüncü ve dördüncü sırasında. Google’ın Asus ile birlikte hazırladığı Google Nexus 7 ise yüzde 3.8’lik pazar payıyla altıncılık koltuğunda oturuyor. Yedinci sıradaki Samsung Galaxy Note 10.1’i takip eden tabletlerin pazar paylarıysa yüzde 1’in altında seyrediyor. Kindle Fire’ın ilk sırayı 7 inç’lik Samsung Galaxy Tab 2’ye kaptırması sürpriz olarak değerlendirilse de, Kindle Fire serisinin sıralamada kaptığı pozisyonlar doğal olarak karşılandı. Animoca tarafından sıralanan 7 inç’lik tabletlerin en önemli ortak özelliklerinden birisi de ABD’deki satış fiyatlarının 200 doların altında olması. Bu durum pazarda düşük maliyetli tabletlere olan ilginin boyutlarını ortaya koyuyor.

İlgili >> GigaOM

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER