EğlenceTeknoloji

Super Mario Bros.’un açılmamış kopyası en pahalı oyun unvanını ele geçirdi

super mario bros.

Koleksiyon sitesi Rally’ye göre, adı bilinmeyen bir alıcı Super Mario Bros.‘un hiç açılmamış bir kopyası için 2 milyon dolar ödedi. İlk olarak New York Times tarafından aktarılan habere göre, 1985 çıkışlı oyun satış fiyatıyla, bir aydan kısa bir süre önce Super Mario 64‘ün mühürlü bir kopyasının açık artırmada kırdığı rekoru geçmiş oldu ve en pahalı oyun unvanını aldı. Söz konusu oyun 1,56 milyon dolara satılmıştı.

Geçen yıldan bu yana, en pahalı video oyunu rekoru, çocukluk koleksiyonlarına olan talep hâlâ canlı olduğu için defalarca kırıldı. Geçen yılın temmuz ayında, Super Mario Bros.’un bir kopyası açık artırmada 114 bin dolara satıldı. Kasım ayında ise Super Mario Bros. 3‘ün bir kopyası açık artırmada 156 bin dolara satılarak bu rekoru kırdı. Ardından, nisan ayında Super Mario Bros.‘un bir kopyası açık artırmada 660 bin, ardından temmuzda The Legend of Zelda‘nın kopyasının 870 bin dolara satılmasıyla bu rekor kırıldı.

Rekorların çoğu müzayedelerde satılan eski oyunlarla kırılmış olsa da, 2 milyon dolarlık Super Mario Bros. satışı biraz farklı bir yol izledi. Genellikle Rally, oyunlar ve çizgi romanlar gibi koleksiyonları satın alır ve bunları insanların bir yatırım gibi hisse senedi gibi satın alabilecekleri küçük şirketlere dönüştürür. Biri koleksiyonu satın almak için bir teklifte bulunursa, bu yatırımcılar onu satıp satmamaya oy verirler. Times’ın bildirdiğine göre, Rally geçen nisan ayında Super Mario Bros. oyununu 140 bin dolara satın aldı ve hissedarlar anonim koleksiyoncuya satışı onayladı.

İLGİLİ HABERLER