Eğlence

Yeni PlayStation 5’iniz için en iyi oyunlar (2022)

en iyi ps5 oyunları

2020’nin sonlarına doğru piyasaya çıkan PlayStation 5’i bulmak hâlâ oldukça zor. Küresel çip krizi nedeniyle konsolun stokları talebin altında kalıyor. Buna rağmen, 2022’ye yeni bir PlayStation 5 ile merhaba demeyi başaranlar için oynayabilecekleri en iyi PS5 oyunları arasından bazılarını sıralıyoruz.

Deathloop

Dishonored ve Prey’in geliştiricisi Arkane’in imzasını taşıyan FPS formatındaki Deathloop’ta oyuncular bir zaman döngüsünden çıkmaya çalışan Colt’u kontrol ediyor. İlk başta kendisine dair pek fazla şey hatırlamayan Colt, nerede olduğunu veya ne yapmak için uğraştığını bilmiyor. Ancak oyuncular oyunun sırlarını açığa çıkardıkça kontrolü nasıl geri alacaklarını da öğreniyor.

Deathloop zaman döngüsünde sıkışıp kalmak gibi klasik bir konuyu işlemesine rağmen, “yeni” bir his vermeyi başarıyor. Oyunun ateşli silahlarla etkileşimi oldukça eğlenceli. Bu etkileşim sırasında oyun kumandasını sıkı tutmak önemli olsa da, kontrolün çok zor olmadığını belirtmek gerekiyor. DualSense oyun kumandasını uyarlanabilir tetik tuşları ve dokunsal geri bildirimleri de daha iyi bir deneyim yaşamaya yardımcı oluyor.

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales Ultimate Edition

PlayStation 5 yatırımının karşılığını hemen almak isteyenlerin edinmesi gereken oyunlardan birisi de Miles Morales Ultimate Edition. Miles Morales’i kontrol etmeyi sağlayan genişletme paketiyle gelen oyun, 2017 çıkışlı Marvel’s Spider-Man’in PS5 için remaster edilmiş versiyonunu da barındırıyor.

Batman: Arkham oyunlarını oynayanların Miles Morales Ultimate Edition’ın kontrollerine alışması fazla zaman almayacaktır. New York’un kurgusal tasvirinde eğlenceli bir yolculuk vadeden oyunda oyuncular, Peter Parker ve Miles Morales’in hareketlerini birleştirebiliyor.

Returnal

Üçüncü kişinin gözünden oynanan bir aksiyon oyunu olan Returnal, zor ancak tatmin edici bir deneyim vadediyor. Oyunda oyuncular aynı sahnede tekrar tekrar oynarken, yağmur gibi yağan kurşunlardan da kaçmaya çalışıyor.

Returnal’da hızlı hareket etmek büyük önem taşıyor. Buna ek olarak, oyun içi yeteneklerin ve unsurların da ustalıkla kullanılması gerekiyor. Oyun görüntülerinin düşündürdüğünden farklı şekilde Returnal’da sadece “vur ve kaç” tarzı bir deneyimin söz konusu olmadığını belirtmek gerekiyor.

Ratchet & Clank: Rift Apart

Insomniac Games’in en yeni Ratchet & Clank oyunu tamamen PlayStation 5’e özel hazırlanmış bir deneyim sunuyor. Oyunun grafik sunumu akıllara Pixar’ın animasyon filmlerini getirirken, karakterlerin ifadelerindeki ve ortamlardaki canlılık göze çarpıyor. Serinin eski oyunlarından aşina olunan dinamikleri de barındıran Rift Apart, her yaştan oyuncuya keyifli dakikalar yaşatmayı vadediyor.

Final Fantasy VII Remake Intergrade

Square Enix’in Final Fantasy VII Remake’i Intergrade güncellemesiyle PS5 sahipleriyle buluştu. Güncellemede Yuffie karakterine odaklanan bir genişleme paketi bulunuyor. Oyunun sadık hayranları için Final Fantasy VII Remake’te orijinal versiyonda da mevcut olan hikaye unsurlarının “parlatılmış” şekilde sunulması oldukça sevindirici. Ancak orijinal oyunun hikayesinin bu versiyonda tamamen sunulmadığını da belirtmekte fayda var. Yine de, oyuncuları onlarca saat ekran karşısında oturtacak bir deneyim bekliyor.

Ghost of Tsushima: Director’s Cut

İlk olarak PS4’te oyuncularla buluşan Ghost of Tsushima: Director’s Cut, PS5’in DualSense kumandasının özelliklerinden ve yüksek grafik gücünden en iyi şekilde yararlanan oyunlara örnek olarak gösterilebilir. Iki adası genişleme paketi de oyuncuların karşısına yeni görevler ve düşmanlar çıkarıyor.

Açık bir dünyada geçen ve üçüncü kişinin gözünden oynanan Ghost of Tsushima’da oyuncular Japonya’nın Moğollar tarafından istilasını engellemeye çalışıyor. Bir samuray ailesinde doğan karakterin bir yandan intikam peşinde koşarken diğer yandan da masumları korumaya çalışması ve bunu samuray kurallarından kopmadan yapma çabası, oyunu ilgi çekici hâle getiriyor.

Astro’s Playroom

Astro’s Playroom, yeni bir PlayStation 5 alanlara tavsiye etmesi en kolay oyun. Çünkü oyun konsolu satın alanlara ücretsiz şekilde sunuluyor. PlayStation Studios imzasını taşıyan Astro’s Playroom, akıllara 3D Mario oyunlarını getiriyor. Kısa bir oyun olan Atro’s Playroom’u usta oyuncular iki saat içinde tamamlayabilir. Ancak bu tarz oyunların acemileri uzun süre eğlenceli zaman geçirebilir.

Demon’s Souls

FromSoftware’in PlayStation 3 için hazırladığı Demon’s Souls, PlayStation Studios tarafından PS5’e uygun şekilde yenilendi. Yeni görsel unsurlar ve revize edilmiş müziklerle gelen oyun çok hızlı yükleniyor ve rüya gibi çalışıyor. Zor oyunları sevenler ve kreatif şekilde düşünenler, Demon’s Souls’tan fazlasıyla keyif alacaktır. Bu oyun da en iyi PS5 oyunları arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER