DosyaManşetler

2018’in en iyi PDF uygulamaları: Ücretsiz ve ücretli seçenekler burada

en iyi pdf uygulamalari 2018
en iyi pdf uygulamalari 2018
2018’in en iyi PDF uygulamaları

En iyi PDF uygulamaları 2018 dosya yazımızda, PDF oluşturma ve düzenleme işleri için Adobe Acrobat dışında kullanabileceğiniz seçenekleri sıralıyoruz.

Kompakt boyutu, özellikler bakımından zenginliği ve hemen her cihazda görülebilir olmaları sayesinde, PDF dokümanları bilgi paylaşımı için epey elverişli sayılır. Ne var ki, bunları düzenlemek o kadar da kolay sayılmaz.

Normal bir PDF görüntüleyicisinde dokümanlar üzerinde basit oynamalar, belki yazıların üstünü veya altını çizme, yeni içeriklerle ekleme gibi işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Microsoft Word veya benzer kelime işlemcileri de dosyaları PDF olarak dışa aktarma imkanı sağlıyor. Ancak bunlar da PDF düzenlemeleri için gerçekten uygun araçlar sayılmaz. Örneğin, Word bir PDF dokümanını kendi formatına dönüştürüp değişiklikler yapmaya izin veriyor. Daha sonra işiniz bittiğinde yeniden PDF’e dönüştürmenize olanak sağlıyor. Ancak bu durum hem düzenleme seçeneklerini kısıtlıyor hem de dönüşümler nedeniyle dokümanın işlevselliği azalıyor veya görünümü değişiyor.

Eğer PDF dokümanlarınız üzerinde eksiksiz kontrol istiyorsanız, o hâlde bu formattan anlayan özel bir PDF editörüne ihtiyacınız var. Bu sayede içeriği doğrudan düzenlemeniz, PDF’in izin verdiği tüm işlevleri ve özellikleri kullanmanız mümkün olacaktır.

Düzgün ve ücretsiz bir PDF editörü çoğu kullanıcı için yeterli olacaktır. Ancak daha fazla düzenleme imkanına sahip olmak için; dokümanlar arası çeviriden OCR, düzenleme ve güvenlik gibi unsurlara da ihtiyacınız varsa o hâlde aşağıdaki en uygun PDF editörleri seçeneklerine göz atmanızda fayda olacaktır.

Foxit PhantomPDF

PDF’leri oluşturun, düzenleyin, kullanımlarını takip edin

foxit phantom pdf
Foxit PhantomPDF

Foxit PhantomPDF paketi PDF oluşturma konusunda epey zengin araçlara sahip. Chrome, Word, Excel, PowerPoint, Outlook ve Visio’dan dokümanlar oluşturmak için araçların yanı sıra, görselleri birleştirme gibi özelliklere de sahip. Kopyalama panosundaki içerikleri kullanarak veya dokümanları yazdırarak herhangi bir Windows uygulamasından PDF oluşturabilirsiniz.

Bu kapsamlı PDF okuyucusu beklediğiniz tüm özellikleri bünyesinde barındırmakla birlikte, daha fazlasını da üstüne koyuyor. Çok sekmeli gezinme, yan yana karşılaştırma, sayfa görüntüleriyle gezinti, aralarında yer imleri ve yorumların da bulunduğu akıllı arama araçları, dokunmatik ekran desteği gibi özelliklerle kullanışlılık daha da artıyor.

Düzenleyici tarafında da PhantomPDF epey güçlü görünüyor. Bu uygulama sayesinde metin düzenleme, işaretleme, yeniden formatlandırma yapabilir, görselleri düzenleyip değiştirebilir, sayfa sıralamalasını yeniden ayarlayabilir, başlıkları veya dipnotları yönetebilir, filigranları da düzenleyebilirsiniz. Daha da fazlası mevcut, örneğin OCR ile görüntülerden metin ayıklayabiliyor, bağlantılar ve yer imleri için dosya açma veya ses çalma gibi özelleştirilmiş aksiyonlar atayabiliyor. Katman düzenlemeleri ve metni yollara dönüştürme gibi özellikler de mevut.

Foxit’in ConnectPDF adlı kendi teknolojisi özellikle kurumsal kullanıcıların epey hoşuna gidecektir. Farklı okuyuculara kendilerine özel doküman hakları sağlamanın da aralarında bulunduğu, dokümanlarınıza erişimi kontrol için özel araçlar mevcut. Aynı zamanda doküman kullanımını izleme, diğerleriyle ortak çalışma, dokümanların yeni sürümleri hakkında herkesi bilgilendirme gibi imkanlar da sunuluyor.

Foxit’in web sitesinde, burada yer vermediğimiz daha fazla özellikle ilgili ayrıntıları bulabilirsiniz.

Foxit PhantomPDF’in üç farklı seçeneği bulunuyor. PhantomPDF Standard paketi önemli olan tüm özellikleri 129 dolarlık fiyat karşılığında sunuyor. Aynı zamanda bu paketin aylık 7.99 dolarlık ödemeli abonelik modeli de mevcut. PhantomPDF Business ise 159 dolarlık tek seferlik ödeme ya da 8.99 dolarlık aylık ödemeler karşılığında sunuluyor. Ayrıca yıllık 9.95 dolar karşılığında öğrenci ve öğretmenler için özel bir versiyon da seçenekler arasında yer alıyor.

Foxit PhantomPDF’i indirin 

Gaaiho PDF Suite 4

Bazı gelişmiş özellikleriyle esnek bir PDF düzenleyicisi

gaaiho pdf suite 4
Gaaiho PDF Suite 4

Gaaiho PDF Suite 4, üç bağımsız uygulamanın bir koleksiyonu niteliğini taşıyor. Gaaiho Doc, endüstriyel seviyede güçlere sahip olan bir PDF editörü, Gaaiho PDF Converter Office veya diğer formatlardan doğrudan PDF’ler oluşturuyor, Gaaiho PDF Driver ise yazdırılabilir herhangi bir içerikten PDF’ler oluşturmayı sağlayan sanal yazıcı sürücüsü.

Her ne kadar karşımızda alışılmış bir araçlar paketi bulunsa da, Gaaiho sandığınızdan daha fazlasına sahip birtakım özellikler sunuyor. Örneğin dönüştürme özelliği sadece tek bir Word ya da Excel dokümanını içe aktarmak ve eşdeğer PDF oluşturmakla kalmıyor. Birden fazla dosyayı işleyebiliyor, bunları birleştirebiliyor veya çoğaltabiliyor. Ayrıca filigran ekleme, yazı tipi iliştirme, güvenlik ayarlarını oynama ve daha fazlası da tek bir dönüştürme sürecinde yerine getirilebiliyor.

Her iki yönde de işleyen OCR desteği de bulunuyor. Böylelikle aranabilir veya düzenlenebilir bir PDF dosyasını görüntü tabanlı dosyadan oluşturabilirsiniz. Ya da görüntü tabanlı bir PDF’i başka bir formatta, aranabilir dokümana dönüştürebilirsiniz.

Gaaiho Doc’un yetenekleri arasında PDF’leri tamamen yazılabilir dokümanlara dönüştürmek de bulunuyor. Böylelikle çoğu düzenleme işlemi için çok kolay ve kullanışlı bir araç elde ediliyor.

Excel için sıra dışı ek özellikler de mevcut. Örneğin Gaaiho Doc içinden yeni bir çalışma kitabı oluşturabilirsiniz. Aynı yerel ağ içindeki bir den fazla kullanıcının katılımına olanak sağlayan genişletilebilir ortak çalışma araçları sayesinde iş arkadaşları doküman üzerinde tartışabilir veya onları birlikte düzenleyebilirler.

Dikkat çekilmesi gereken önemli bir husus var. Standart PDF sürücüsü her 24 saat için en fazla 100 dosya ya da en fazla 1000 sayfa işlemeye izin veriyor. Eğer büyük bir arşiv üzerinde çalışmıyorsanız, bu kısıtlama sizin için çok da önemli olmayacaktır. Başka bir ürün satın alarak bu kısıtlamayı kaldırabilirsiniz.

Gaaiho PDF Suite 4’ün 5.40 dolarlık, yıllık faturalandırmalı aylık fiyatı bulunuyor. 30 günlük kısıtlamasız deneme süresi boyunca ürünü deneyebilir ve daha sonra satın alma kararınızı verebilirsiniz.

Gaaiho PDF Suite 4’ü indirin 

Nitro Pro

Güçlü bir PDF düzenleyicisi, ancak fiyatı biraz yüksek

Bu PDF düzenleyici paketi PDF dokümanlarını oluşturmak için birçok araç sunuyor. 300’den fazla kaynak formatı PDF’e dönüştürebiliyor, dokümanları doğrudan PDF dokümanları elde edecek biçimde tarıyor, ya da mevcut birden fazla PDF’i tek dosyada birleştirebiliyor. Ayrıca OCR’yi kullanarak taranmış görüntülerden aranabilir PDF dosyaları oluşturabilirsiniz. Outlook eklentisi ise e-posta veya eklerden PDF’e dönüşüm yapma izni veriyor.

Office’e benzer kullanıcı arayüzü Nitro’nun düzenleme araçlarını daha rahat kullanmayı sağlıyor. Metin ekleme, düzenleme ya da işaretleme, el yazılı imzalar ekleme, damga vurma, şekiller çizme, formlar tasarlama ve ekleme, yer işaretleri ekleme, dosya iliştirme gibi araçlarla, dokümanları kendi ihtiyaçlarınıza uygun biçimde dönüştürebilirsiniz.

Güvenlik özellikleri arasında kelimeler veya terimler için arama yapma ve yazı için en uygun hâle getirme, meta verilerini kaldırma, şifre atama ve dokümana dijital imzayla girişi yapma da bulunuyor.

Dropbox, Google Drive, OneDrive ve Box gibi bulut depolama servisleriyle akıllı entegrasyon sayesinde dokümanlarınızla nerede olursa olsun çalışabilirsiniz. Aynı zamanda güvenli doküman paylaşımı ve ölçümleri görüntüleme gibi özellikler de mevcut.

Nitro Pro, sahip olduğu bu özelliklerle üst seviyede işlevselliği kullanıcı dostu arayüzle buluşturuyor. 159.99 dolarlık fiyatı ise onu biraz pahalı kılıyor.

Nitro Pro’yu indirin

PDF-XChange Editor

Uygun fiyata üst sınıf PDF düzenleme aracı

PDF-XChange Editor
PDF-XChange Editor

Çoğu PDF editörü genellikle kurumsal kullanıcı kitlesini hedefliyor. Bu nedenle çok hantal, karmaşık ve pahalı oluyor. PDF-XChange Editor ise bunlardan tamamen farklı olmasıyla dikkat çekiyor. Kompakt, hızlı ve özellikler bakımından zengin bu aracın birçok temel özelliği ücretsiz olarak sunuluyor. Daha fazla özellik barındıran PDF-XChange Editor Pro lisansı ise sadece 54.50 dolar karşılığında sunuluyor.

Ucuz olması, bu paketin yetenekler bakımından kısıtlı olduğu anlamına gelmiyor. İçerikleri düzenleyebilir ve dönüştürebilir, görselleri değiştirebilir veya yeniden sıkıştırabilir, metin tabanlı notlar ekleyebilir, standart damgaları uygulayabilir ya da yenilerini oluşturabilir, filigranlar ekleyebilir, yer imleri oluşturup onları yönetebilir, formlar tasarlayabilir, güvenlik ayarlarını özelleştirebilirsiniz. Liste bu şekilde uzayıp gidiyor.

PDF-XChange editor sayesinde dokümanları etkileşimli hâle getirebilirsiniz. Örneğin değerleri hesaplayan veya doğrulayan formlar oluşturabilir veya özelleştirilmiş JavaScript kodunu özel bir içeriğe ekleyebilirsiniz.

Sadece filigran eklemekle kalmayabilir, mevcut filigranları da kaldırabilirsiniz. Yetenekli OCR motoru da, görüntü tabanlı PDF’lerdeki metni kolaylıkla saptıyor, bunları aranabilir ve seçilebilir hâle getiriyor.

Eğer ücretsiz sürümde üst sınıf bir özelliği kullanırsanız, final dokümanın filigranlı olacağı şeklinde bir uyarıyla karşılacaksınız. Ancak buna kızmak çok da mümkün değil, çünkü çoğu ticari PDF editörünün herhangi bir türde ücretsiz versiyonu bulunmuyor. Sonuç olarak, PDF-XChange Editor birçok kullanışlı özelliğe erişimi oldukça makul bir fiyat karşılığında sunuyor.

PDF-XChange Editor’ü indirin

Sejda PDF

Aynı sağlayıcıdan çevrimiçi ve masaüstü tabanlı PDF editörleri

sejda pdf
Sejda PDF

Sejda PDF hem çevrimiçi PDF editörü hem de masaüstü yazılım paketi sunan ilginç bir servis. Hem kısıtlı ücretsiz hem de tam donanımlı ticari sürümleri bulunuyor.

Paketler temel düzenleme özelliklerini sunuyor, ancak rekabette fazla derinlikleri bulunmuyor. Sejda PDF sayesinde formları doldurabilirsiniz, ancak yenilerini tasarlayamaz ya da PDF-XChange gibi dinamik hesaplamalar veya doğrulamalar yapamazsınız.

Sejda’nın sunduğu özellikler arasında, yeterli niteliklere sahip doküman seviyesinde PDF düzenleme araçları bulunuyor. Dosyaları birleştirme, yeniden sıralama, birleştirme ve bölme, bunları kesme veya kırpma, filigranlar ekleme, başlıklar ve dipnotlar ekleme, birden fazla dokümana tek bir hamleyle Bates numaralandırmaları ekleme gibi özellikler sunuyor. Dosyaları kendi cihazınızdan açabileceğiniz gibi, Dropbox veya Google Drive’dan da aktarabilirsiniz.

Sejda’nın fiyatlandırma seçenekleri de dikkate değer bir başka ayrıntı olarak öne çıkıyor. Denemek isteyenler günlük üç ücretsiz görev hakkı tanınıyor. Ancak bunlarda da boyut ve benzeri birtakım kısıtlamalar bulunuyor. Örneğin maksimum 50 MB dosya boyutu ve 200 sayfa kısıtlaması var. Eğer servise sadece belirli süre boyunca ihtiyacınız varsa, 5 dolar karşılığında 7 günlük kullanım hakkı satın alabilirsiniz. Sejda Web ve Desktop 5.25 dolarlık aylık ödemeli yıllık paket olarak sunuluyor. Bunun yanı sıra sürekli lisans ve grup indirimi seçenekleri de mevcut.

Kısıtlı özellikleri nedeniyle Sejda PDF herkes için doğru araç olmayabilir. Ancak servis temel görevlerini gayet iyi biçimde yerine getiriyor. Eğer hem çevrimiçi hem de masaüstü düzenleyiciyi bir arada kullanabilirseniz, o hâlde bu araç dikkate değer olacaktır.

Sejda PDF’i indirin

İLGİLİ HABERLER