DosyaEğlence

Yeni iOS veya Android cihazınız için en iyi mobil oyunlar

apple samsung

samsung-apple-010116

Mobil cihaz sayısının sürekli olarak artması, mobil oyunları yapımcıların gözünde konsol oyunları kadar kıymetli hâle getirdi. Büyük yapım şirketleri biraz gecikmeli de olsa adım attığı mobil oyun pazarı, küçük ölçekli geliştiricilere büyük gelirler sağlama potansiyelini de barındırıyor. Mobil oyunlar, kısa yoldan keyifli zaman geçirme konusunda da oldukça etkili oluyor. Yeni yıl hediyeniz olan iOS veya Android cihazınıza yükleyebileceğiniz en keyifli oyunlardan bazılarını aşağıda bulabilirsiniz.

Threes

threes-101214

Bazen sadece vakit öldürmek için bir mobil oyuna ihtiyaç duyarsınız. Threes, tam olarak bu ihtiyacı karşılayacak cinsten bir oyun. Threes’in mantığı kulağa oldukça basit gelse de, oyunun verdiği bulmacayı çözmek ciddi bir maharet gerektiriyor.

iOS – Android

Neko Atsume

neko-atsume-010116

Oyunlar her zaman meydan okuyan bir yapıda olmak zorunda değil. Neko Atsume’de amaç en yüksek skoru elde etmek, kötü adamları dövmek veya hızlı biçimde maceradan maceraya koşmak değil. Oyundaki amaç kedi toplamak. Neko Atsume’de oyuncuların sadece sanal evlerini yemek, oyuncak, vb. şeylerle doldurmaları ve ardından sadece beklemeleri gerekiyor.

iOS  – Android

Lara Croft Go

lara-croft-go-010116

Tıpkı Hitman Go gibi, Lara Croft Go da özünü popüler aksiyon oyunundan alıyor ve bu özü mobil cihazlara uygun biçimde değiştiriyor. Lara Croft Go’da oyuncular aksiyonun peşine düşmek yerine verilen bulmacaları çözmeye çalışıyor.

iOSAndroid

Monument Valley

monument-valley-ipad-101214

Monument Valley, pek çok kişi tarafından bugüne kadar yayınlanmış en “güzel” mobil oyunlar arasında yer alıyor. Ancak oyunun vaatleri sadece güzel bir tasarımla sınırlı kalmıyor. Oyuncular, Monument Valley’de imkansız mimari eserlerle dolu bir dünyada yol çizmeye çalışıyor.

iOSAndroid

Ridiculous Fishing

ridiculous-fishing-191213

Bazen aptalca bir fikir, son derece eğlenceli bir oyunun ortaya çıkmasını sağlayabilir. Ridiculous Fishing’de temel amacın balık tutmak olduğu düşünülse de, oyunculardan havaya atılan döküntüleri vurmaları ve bunları küçük parçalara ayırmaları isteniyor. Bu durum kulağa çok saçma gelse de, oyun deneyiminin incelikli biçimde oluşturulmasıyla birlikte ortaya fazlasıyla keyifli bir sonuç çıkıyor.

iOSAndroid

Badland 2

badland-2-010116

2013’te yayınlanan Badland, ilk günden bu yana mobil dünyanın referans oyunları arasında yer alıyor. Karanlık, dengesiz ve güzel görselleri, Badland 2’nin birbirine benzeyen oyunlarla dolu mobil dünyada ayrıcalıklı bir konuma oturmasını sağlıyor. Bu ayrıcalıklı pozisyonu korumayı amaçlayan Badland 2, orijinal oyunun başarılarını daha üst seviyelere taşıyor.

iOS

Device 6

device-6-191213

Device 6’i görenlerin akıllarına ilk olarak”Bu bir oyun mu, yoksa yeni bir tür roman mı?” sorusu geliyor. Mobil cihazlar dışında bir yerde oynanması mümkün olamayan Device 6, oyunculardan telefonu ellerinde döndürerek veya parmaklarını kullanarak verilen bulmacaları çözmelerini istiyor. Bazı noktalarda verilen bulmacayı çözmek için bir aynanın karşısına geçmeniz bile gerekebiliyor.

iOS

Her Story

her-story-010116

Google üzerinde arama yapmak veya akıllı telefon üzerinden video izleyerek vakit geçirmek, pek çok kişinin günlük hayatının parçası haline gelmiş eylemler arasında bulunuyor. Her Story, bu son derece tanıdık aksiyonlardan yola çıkarak derin ve hikaye odaklı bir oyun deneyimi sunuyor.

Prune

prune-010116

Bonzai ağaçlarını büyütme üzerine bir oyunun kulağa pek fazla ilginç gelmediği bir gerçek. Ancak Prune bu konsepti alıyor ve ortaya daha öncekilere benzemeyen yenilikçi bir bulmaca oyunu çıkarıyor. Oyuncular, ağacın dallarını budayarak karşılarına çıkan engelleri aşmak ve bonzai ağaçlarını büyütmek için mücadele ediyor.

iOSAndroid

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER