DosyaManşetler

Yeni Mac bilgisayarınız için en iyi uygulamalar

apple-macbook-air-retina-090315

Eski bilgisayarını eski yılda bırakıp yeni yılı 27 inç ekranlı bir Mac veya 12 inç Retina ekranlı MacBook ile karşılayanların cihazlarına indirebilecekleri uygulamalardan bazılarını sizler için sıraladık.

1Password

1password-mac-311215

1Password, yeni Mac’inizde kesinlikle bulunması gereken bir uygulama. Şifre yönetimi gerçekleştiren yazılımlar artık opsiyonel bir seçim olmaktan çıkmış ve çevrim içi güvenlik için “olmazsa olmaz” haline gelmiş durumda. 1Password, kendini kanıtlamış olması ve sürekli olarak güncellenerek yeni özellikler kazanması sayesinde halen kategorisindeki “1 numaralı tercih” olma özelliğini koruyor.

İndir

Pixelmator

pixelmator-311215

Pixelmator ile Photoshop ile yapmayı istediklerinizin şeylerin yüzde 90’ını, çok daha makul bir fiyat karşılığında yapabilirsiniz. Bulabileceğiniz en iyi “Mac’e özgü” uygulamalardan biri olan Pixelmator, sürekli olarak güncellenerek yeni özellikler de kazanıyor.

İndir

Google Fotoğraflar

google-fotograflar-311215

Mac sahipleri için Apple’ın yerleşik olarak sunduğu Fotoğraflar uygulaması da yeterli olabilir. Ancak otomatik GIF oluşturma, güçlü arama gibi yetenekler sayesinde Google Fotoğraflar, Mac’lerde yer edinmeye değer uygulamalar arasına giriyor.

İndir

Backblaze

backblaze-311215

Backblaze, kullanıcıların Mac’lerinde bulunan her şeyi otomatik olarak buluta yüklüyor. Kullanıcılar Backblaze’e yedekledikleri verilerini bir USB belleğe de aktarabiliyor.

İndir

Spotify

spotify-mac-311215

Apple Mac sahiplerinin kendi çevrim içi müzik servisini kullanmasını istese de, Apple Music henüz ülkemizde faaliyete geçmiş değil. Bu da Spotify’ı bir numaralı tercih haline getiriyor. Fazlasıyla kullanışlı olan Spotify Mac uygulaması, herhangi bir engel veya hataya rastlamadan müzik keyfi yaşamanızı mümkün kılıyor.

İndir

Dropbox

dropbox-mac-31215

Dropbox, farklı cihazlar arasında dosya ve klasör eş zamanlama konusunda en iyi araç olmayı sürdürüyor. Yeni özellik sunma konusunda biraz yavaş davransa da, güvenilirliği ve kolay kullanımı Dropbox’ı yeni Mac’inizde olması gereken uygulamalar arasına yerleştiriyor.

İndir

Fantastical 2

fantastical-2-mac-311215

Başarılı iPhone uygulamalarının önemli bir kısmı OS X’te de boy gösteriyor. Apple’ın yerleşik takvim uygulamasını geride bırakan muhteşem takvim yazılımı Fantastical da söz konusu uygulama grubunun üyeleri arasında bulunuyor. Doğal bir dil kullanan uygulama, randevuları ve yapılacaklar listesini düzenlemeyi önemli ölçüde kolaylaştırıyor.

İndir

Evernote

evernote-mac-311215

Evernote yönetimsel anlamda zor zamanlardan geçse de, şirketin ana uygulaması halen emsaline pek rastlanmayan bir üretkenlik aracı olmayı sürdürüyor. Evernote Mac uygulaması, kullanıcıların bilgisayarlarında oluşturduğu listelere, defterlere ve sakladıkları bağlantılara mobil cihazlar üzerinden erişmesini de mümkün kılıyor.

İndir

Transmission

transmission-mac-311215

Halen BitTorrent üzerinden dizi, film veya oyun indirenler, bu işi Mac üzerinde sürdürmek için Transmission’a güvenebilir. Temiz bir arayüze sahip olan ve hızlı biçimde çalışan uygulama, kendisinden beklenen her şeyi kolaylıkla yerine getirebilecek kapasiteyi barındırıyor.

İndir

İLGİLİ HABERLER