DosyaManşetler

Yeni iPhone’unuz veya iPad’iniz için en iyi uygulamalar

iphone 6s ücretsiz tamir programı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone-6s-inceleme-32

Apple, 2015’te iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ı piyasaya sürmüştü. Genelde “s” versiyonlarında fazla değişiklik yapmamasıyla tanınan Cupertino merkezli şirket, 2015’te bu rutinin dışına çıkmış ve iPhone’larının tasarımını korusa da, bileşenlerde ve yazılımsal özelliklerde önemli değişiklikler gerçekleştirmişti. 2016’ya yeni bir iPhone ile merhaba diyenlerin kesinlikle indirmesi gereken uygulamalardan bazılarını sizler için sıraladık.

Outlook

outlook-ios-291015

Dropbox’ın Mailbox’ı kapatma kararı almasıyla birlikte Microsoft Outlook, iOS’teki en iyi alternatif e-posta uygulaması haline geldi. Mailbox ile popüler hâle gelen kreatif iş akışını minimalist bir tasarım eşliğinde sunan Outlook, Microsoft’un satın aldığı takvim uygulaması Sunrise Calendar’ın özelliklerini de bünyesinde toplamayı sürdürüyor.

İndir

Snapchat

snapchat-discover-280115

2015, Snapchat’in sonunda beklenen büyümeyi kaydettiği yıl oldu. Discover adını taşıyan eğlence ve haber portalını faaliyete geçiren servis, reklam yayını ve iş ortaklıkları konusunda elini önemli ölçüde güçlendirdi. Şirket, kullanıcılarına “Lenses” adını verdiği özel filtreler sunarak sağladığı deneyimin temelinde de değişikliğe gitti.

İndir

Google Fotoğraflar

google-fotograflar-001

Google, yıllardır yapmaya çalıştığı fotoğraf uygulamasını 2015’te nihayet yapmayı başardı. Kullanıcıların Film Rulosundaki fotoğraflarını otomatik olarak buluta yükleyerek saklayan Google Fotoğraflar, fotoğraf boyutunun aşağıya çekilmesine izin verilmesi durumunda kullanıcılarına sınırsız bir depolama alanı da sunuyor. Google Fotoğraflar ile otomatik olarak GIF animasyonları veya eğlenceli kolajlar da hazırlanabiliyor.

İndir

Periscope

periscope-001

Periscope, iPhone sahiplerini ön kameralarını selfie çekmek dışında da kullanma konusunda teşvik eden uygulamalar arasında yer alıyor. Twitter’ın sahibi olduğu canlı yayın uygulaması, internet üzerinde canlı yayın yapma imkanını son derece geniş bir kitleye yayıyor.

İndir

Pocket

pocket-oneri-270815

Pocket, en başarılı makale kaydetme uygulamaları arasında bulunuyor. Gösterişsiz bir arayüze sahip olan servis, kolay kullanılabilen mobil ve masaüstü yer imi araçları ve tarayıcı eklentileriyle o anda vakitsizlik nedeniyle okunamayacak şeylerin kaydedilmesini ve daha sonra okunabilmesini sağlıyor.

İndir

Enlight

enlight-001

Tam teşekküllü bir fotoğraf uygulaması olan Enlight, kullanıcılarına fotoğrafa dair hemen hemen her şeyi yapma fırsatını sunuyor. Sahip olduğu kapsamlı yeteneklerini kullanıcılarına detaylı ve rahat anlaşılabilir biçimde anlatması da, Enlight’ı diğer fotoğraf düzenleme uygulamalarından farklı bir yerde konumlandırıyor.

İndir

Workflow

workflow-ios-311215

Workflow ile iPhone sahipleri kısa yol kümeleri oluşturup çok sayıda görevi yerine getirebiliyor. IFTTT’ye benzer bir yapıda olsa da, Workflow iki kademeli aksiyonlarla sınırlı kalmıyor ve sonsuza kadar uzanabilecek komut dizilerinin oluşturulmasına aracılık ediyor.

İndir

Overcast

overcast-101015

Popüler geliştiricilerden Marco Arment’in imzasını taşıyan podcast uygulaması Overcast, geçtiğimiz ekim ayında yenilenmişti. En iyi tasarıma sahip ve en güçlü podcast uygulaması niteliğini taşıyan Overcast; kullanıcılara kapsamlı dinleme kontrolleri sunmasının yanı sıra, yeni podcast şovlarının keşfine de yardımcı oluyor.

İndir

İLGİLİ HABERLER