Manşetler

Google Play Ödülleri sahiplerini buldu

android uygulama güncelleme

en iyi android oyunlari ve uygulamalariGoogle, geliştirici konferansı I/O 2016 sırasında en iyi Android oyunları ve uygulamalarını da açıkladı. Geçtiğimiz yılın en başarılı oyun ve uygulamalarına verilen Google Play Ödülleri, I/O 2016’da sahiplerini buldu.

Kazananları Google Play editörleri belirledi. Anlaşılması güç ve yenilikçi uygulamaların da ödüllendirilmesi, Google Play Ödülleri’nin muadili olabilecek yarışmalardan farklı bir noktada konumlandırılmasını sağlıyor.

Kazananların belirlenmesi sırasında indirecek farklı bir şey arayan Android cihaz sahiplerinin tercihleri göz önüne alındı. Bu da ortaya farklı bir listenin çıkmasını sağladı. Google Play Ödülleri’ni kazanan oyun ve uygulamaları sizler için sıraladık.

En iyi uygulama: Houzz

Houzz, yeni bir eve taşınanlara veya evini yeniden düzenleyenlere tasarım konusunda milyonlarca fikir sunuyor. Uygulama, mobilya ve aksesuar alınabilecek yerlerin listesini de kullanıcıların karşısına çıkarıyor. Milyonlarca tasarım profesyoneliyle iletişim kurmayı mümkün kılan uygulama, fotoğraflar üstüne çeşitli nesneleri yerleştirmeye ve çizim yapmaya da izin veriyor. Bu da fikirlerin ön izlemesinin yapılmasını sağlıyor.

Yeniliğe en çabuk uyum sağlayan uygulama: World Around Me

World Around Me, artırılmış gerçeklikle kullanıcıların etraflarında yeni mekanlar keşfetmesini sağlıyor. Telefonun kamerasının yardımıyla çevreyi inceleyen uygulama, sanal pano ve levhalarla kullanıcıları gitmek istedikleri yerlere yönlendiriyor.

En iyi aile uygulaması: Thinkrolls 2

Bir eğitim uygulaması olan Thinkrolls 2, 3-9 yaş arası çocuklara yönelik yapbozlar barındırıyor. Çocuklar temel fizik ve mantık bilgilerini kullanarak, sevimli karakterlerin de yardımıyla karmaşık yapbozları çözüyor.

En iyi küresel çıkışı yapan uygulama: Pokémon Shuffle

Pokémon Shuffle’a Android’in yanı sıra başka platformlar üzerinde de ulaşılabiliyor. Oyuncular üç maçlık serilerle Pokémonlarını yarıştırıyor ve koleksiyonlarını genişletmeye çalışıyor.

En iyi oyun: Clash Royale

Clash of Clans’in devamı niteliğindeki Clash Royale, gerçek zamanlı multiplayer deneyimi sunan bir kart oyunu. Kendilerine Clans karakterleriyle bir ordu inşa eden oyuncular arkadaşlarıyla birlikte sanal düşmanlara karşı mücadele ediyor.

En yenilikçi uygulama: NYT VR

NYT VR uygulaması, New York Times tarafından hazırlanan 360 derece videoları izleyicilere ulaştırıyor. Sanal gerçekliğin giderek popüler hâle geldiği günümüzde bu tarz uygulamaların sayısının artması bekleniyor.

Material Design’ı en iyi kullanan uygulama: Robinhood

Hisse senedi takibini ve alım-satımını mümkün kılan Robinhood, Google’ın Material Design adını taşıyan tasarım dilini yansıtma biçimiyle ödülün sahibi oldu. Uygulamanın Türkiye’den indirilemediğini belirtmekte fayda var.

En iyi bağımsız uygulama: Alphabear

Kelime bulmacası oyunu olan Alphabear, eğlenceli yapısıyla pek çok kişiyi kendisine rahatlıkla bağlamayı başarıyor.

Google Play Oyun servislerini en iyi kullanan oyun: Table Tennis Touch

Mobil cihazlar için güzel ve basit bir pinpon oyunu olan Table Tennis Touch, seviyeler ilerledikçe ciddi ölçüde zorlaşıyor. Oyunda kariyer ve multiplayer modları da bulunuyor.

En dikkat çekici yeni uygulama: Hopper

Hopper, uçak bileti fiyatlarını analiz ederek kullanıcılara en uygun seçenekleri sunuyor. Uygulama, planlanan bir yolculuğa ait biletlerdeki indirimlerden de kullanıcıları haberdar ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER