Teknoloji

EMUI 11 2020’nin üçüncü çeyreğinde dağıtıma çıkacak

Huawei P40 Pro İncelemesi emui 11

Huawei’nin EMUI kullanıcı arayüzü sekizinci yaşını kutluyor. Şirket tarafından kutlama amacıyla düzenlenen özel çevrimiçi etkinlikte kullanıcı arayüzünün yeni sürümünün çıkış tarihi konusunda da bilgi verildi. Huawei’nin Tüketici Elektroniği Yazılım Mühendisliği Bölümü Başkanı Wang Chenglu, EMUI 11 dağıtım sürecinin 2020’nin üçüncü çeyreğinde başlayacağını açıkladı.

Chenglu, EMUI 11’in dağıtımı için kesin bir tarih vermedi. Ancak dedikodulara göre, Huawei’nin yeni Mate 40 serisi telefonlarının kutularından EMUI 11’le yüklü şekilde çıkma ihtimalleri oldukça yüksek görünüyor.

EMUI kullanıcı arayüzünün yolculuğu 2012’de başlamıştı. Emotion 1.0 olarak kullanıcılarla buluşan arayüz, Android 4.0’ın üstüne inşa edilmişti. Yıllar içinde gelişen ve görsel anlamda da önemli değişikliklerden geçen platformun en güncel sürümü ise geçtiğimiz yaz tanıtılan EMUI 10 olmuştu.

Huawei’nin yazılım şefi, EMUI 11 ile sunulacak yenilikler konusunda bilgi vermedi. Chenglu, Huawei’nin Google Play Store alternatifi App Gallery’ye daha fazla uygulamayı getirmek için çalıştıklarını belirtti.

İLGİLİ HABERLER