Teknoloji

Empire State Binası’na çarpan drone’un sahibi yakalandı

empire state

New York’un simgeleri arasında sayılan Empire State Binası’na geçtiğimiz günlerde çarpan insansız hava aracının sahibi, polis tarafından yakalandı. New Jersey’de ikamet ettiği belirtilen Sean Nivin Riddle’a ait drone, binanın 40. katına çarptıktan sonra 35. kata düşmüştü. Resmi makamlardan insansız hava aracının New York semalarında uçuş amacına dair bir açıklama gelmezken, Sean Nivin Riddle’ın Twitter hesabında insansız hava aracıyla görüntü kaydı yapıldığı ve çarpma sonrasında aracın binanın güvenlik birimleri tarafından alıkoyulduğu bilgisi yer alıyor.

Sean Nivin Riddle’ın Empire State yetkililerinden insansız hava aracını geri istemesinin yakalanmasını kolaylaştırdığı rahatlıkla söylenebilir. Riddle’ın tweetinde kendisine bir sicil kontrolü yapıldığı bilgisi de bulunuyor.

Reuters’in haberine göre, drone çarpması sonucunda yaralanan olmazken, maddi bir hasar da oluşmadı. Ancak Riddle, ihmalkâr tavrından dolayı resmi suçlamalarla karşı karşıya kalmaktan kurtulamadı. Geçtiğimiz yıl da ABD Açık Tenis Turnuvası sırasında bir drone kazasına yol açan 26 yaşında bir öğretmen yakalanmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER