Eğlence

Emoji filmi tamamen bir akıllı telefonun içinde geçecek

emoji filmi sony spotifyEmojiler üzerine kurulu bir sinema filmi yapmak, mevcut popüler kültür ortamından kazanç elde etmek için akıllıca bir yol gibi gözüküyor. Bunun için kolları sıvayan Sony, bir süredir “emoji filmi” üstünde çalışıyor. The Wrap sitesinde yer alan habere göre, şirket film için ilginç bir strateji geliştiriyor ve filmde marka ortaklıklarını ön plana çıkarmaya hazırlanıyor. Dolayısıyla Spotify mobil uygulamasını filmin başrolünde görmeye hazır olmakta fayda var.

CinemaCon kapsamında düzenlenen etkinlikte bir sunum gerçekleştiren Sony Pictures Animation başkanı Kristine Belson, filme dair ilk ve kulağa oldukça ilginç gelen detayları paylaştı. İzleyicilere “Telefonunuzun içinde gizli bir dünya olduğunu biliyor musunuz?” sorusunu yönelten Belson, filmin bir akıllı telefonun içinde geçeceğini açıkladı. Karakterlerin “Emoji Vadisi” olarak adlandırılan bir yerde yaşayacağını söyleyen Belson, akıllı telefonun ana ekranı gibi unsurların da filmin dünyasında fiziksel olarak karşılık bulacağını ifade etti. Belson, film için uygulama geliştiricileriyle işbirliği yaptıklarını da söyledi, ancak Spotify herhangi bir isim açıklamadı.

Akıllı telefon içinde geçecek film fikrine “alaycı bir şüphe” ile yaklaşmak için henüz erken olduğunu söylemek gerekiyor. Sonuçta etkileyici görsel efektleri ve muhteşem estetiğiyle dikkat çeken orijinal Tron’u da rahatlıkla bilgisayarın içindeki gizli dünyada geçen bir film olarak tanımlamak mümkün.

Ancak filmin odak noktasına markaları koyma fikri, ortaya çıkacak işin niteliği konusunda bazı soru işaretlerinin doğmasına neden oluyor. Yine de, emoji filminin ilginç bir proje olduğu rahatlıkla söylenebilir. Film, 11 Ağustos 2017’de vizyona girecek.

İLGİLİ HABERLER