Teknoloji

Elop Microsoft’un akıllı telefonlarda Nokia adını bırakacağını itiraf etti

Gelecekte Microsoft’un cihazlardan sorumlu kişisi olma ihtimali yüksek olan eski Nokia CEO’su Stephen Elop, Redmond şirketinin satın alma işleminin tamamlanmasının ardından Lumia akıllı telefonlarından Nokia markasını kaldırabileceğini kaydetti.

stephen-elop-nokia-ceo

Microsoft gelecek 10 yıl boyunca Asha serisi akıllı telefonlarda Nokia markasını kullanmak için gerekli lisansı alma noktasında anlaşmıştı, ancak Windows Phone 8 cihazları için benzer bir anlaşma yapılmamıştı. Bu durumda Microsoft’un ileride çıkaracağı akıllı telefonları sadece Lumia adıyla anması bekleniyor.

Abu Dabi’de düzenlenen Nokia World 2013 etkinliğinde İngiliz The Daily Telegraph gazetesine bir demeç veren Elop, kararın henüz verilmedi, ancak her iki şirketin katkılarının neticesinde ortaya bir sonuç çıkacağını kaydetti.

Akıllı telefonların taşıyacağı marka noktasında henüz bir karar vermediklerini, bu işin daha önlerinde beklediğini dile getiren Elop, tüketicilerin en olumlu yaklaştıkları, en iyi mesajı yayan ve başarı ihtimali olan markayı seçeceklerini kaydetti.

Elop, Microsoft’un Xbox, Office, Surface ve bunun gibi birçok markasının bulunduğunu, kendilerinde de Lumia gibi markaların bulunduğunu kaydetti. Bir sonraki adımın ne olacağına marka açısından yaklaşıp karar vermeye ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Bu arada Elop, Asha cihazlarında Nokia lisansının 10 yıllık süreçten sonra tamamen bırakılabileceğini de itiraf etti.

Nokia Lumia 1520 ve Nokia Lumia 1320 tanıtılan en son “Nokia” markalı akıllı telefonlar olabilir. Ayrıca Nokia Lumia 2520 de çıkan ilk ve son “Nokia” tableti unvanını taşıyabilir.

İlgili >> The Daily Telegraph

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER