Teknoloji

ElonJet küçük bir değişiklikle Twitter’a geri döndü

elonjet twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter sahibi Elon Musk’ın özel jetinin konumunu takip edip paylaşan ElonJet hesabı geçtiğimiz hafta kapatmış ve bundan kısa bir süre sonra da canlı konum paylaşımıyla ilgili yeni bir politika duyurmuştu. ElonJet Twitter’a küçük bir değişiklikle de olsa kısa süre içinde geri döndü.

Hesabın sahibi Jack Sweeney, “ElonJetNextDay” isimli yeni bir hesap açtı. Bu hesap da Musk’ın özel jetinin konum bilgilerini paylaşıyor. Ancak bu paylaşımlar 24 saat gecikmeli şekilde yapılıyor. Yani kullanıcılar Musk’ın uçağının bir gün önceki onumunu görüyor.

Twitter’ın yeni kuralları, kamuya açık konum bilgilerinin aradan belli bir süre geçtikten ve fiziksel zarar ihtimali kalktıktan sonra paylaşılmasına izin veriyor. Sweeney de 24 saat gecikmeli paylaşımlarla bu kurallara uyduğunu göstermeyi amaçlıyor. Twitter’dan henüz bu hesaba yönelik bir aksiyon gelmese de, Musk’ın bir anda fevri kararlar alma ihtimalini unutmamak gerekiyor.

ElonJet Twitter tarafından kapatıldığında takipçi sayısı 500 binden fazlaydı

ElonJet Mastodon ve diğer sosyal platformlarda eskiden olduğu şekilde hizmet vermeye devam ediyor.

ElonJet hesabı Twitter Musk tarafından satın alınmadan önce de gündeme gelmişti. Musk’ın geçtiğimiz ocak ayında hesabı kapatması için Sweeney’e 5 bin dolar teklif ettiği, Sweeney’nin ise 500 bin dolar istediği söylenmişti. ElonJet Twitter tarafından kapatıldığında 500 binden fazla takipçisi bulunuyordu.

İLGİLİ HABERLER