ManşetlerTeknoloji

Elon Musk’ın sosyal medya platformu X’te erişim sorunları var

x twitter x elon musk x spaces

Sosyal medyanın sınırlarını zorlayan X platformu, son bir saat boyunca neredeyse tamamen işlevsiz hale geldi. Kullanıcılar, zaman akışlarını hiçbir şekilde yenileyemediklerini ve herhangi bir içeriğe erişemediklerini bildiriyorlar. Mobil uygulamalarda zaman akışları yenilenmiyor ve web versiyonunda kullanıcılar, “X’e hoş geldiniz! Dünyanızda neler olup bittiğini görmenin en iyi yeri burası. Şimdi takip etmek için bazı insanlar ve konular bulun.” şeklinde bir mesajla karşılaşıyorlar.

İlginç bir şekilde, siteye gönderilen gönderiler, sayfayı yeniledikten sonra kayboluyor olmasına rağmen yayın yapma işlevi hâlâ çalışıyor ve bildirimleri açık olarak takip edilen hesaplar, bu akışta ve yeni gönderiler için itilen bildirimlerde hala görülüyor.

İşin daha da garibi, platformun sahibi ve CTO’su Elon Musk, destek hesapları veya X CEO’su Linda Yaccarino’nun hesaplarından hiçbir yararlı bilgi alınamıyor ve servisin API Durum sayfası mevcut sorunları bildirmiyor. DownDetector’da, sorunların Türkiye saatiyle 8.30 sırasında başladığını gösteren raporlar var ve şu ana kadar sorunun neyden kaynaklandığına veya servisin ne zaman yeniden sağlanacağına dair hiçbir işaret yok.

Bu, sitede yaşanan tek büyük kesinti değil. Geçtiğimiz hafta da başka bir sorun, birkaç saat boyunca giden bağlantıların kırılmasına neden oldu. Her zamanki gibi, platformun PR hesabı e-postası sadece otomatik bir “Şu anda meşgulüz, lütfen daha sonra tekrar kontrol edin” mesajı ile yanıt veriyor, bu yüzden Premium hizmeti için ödeme yapanlar (veya ödeme umuduyla) X’in durumu hakkında güncellemeleri başka bir şekilde beklemek zorunda kalacaklar.

Kullanıcı deneyimi ve hizmet kalitesi konusunda oldukça çeşitli tepkiler alan X platformu, Musk’ın başındaki çalkantılı günlerden kurtulmak için çabalıyor. Ancak bu tür kesintiler, yüksek beklentiler içinde olan kullanıcılar arasında hayal kırıklığına sebep oluyor. Erişimin kesilmesinin son kullanıcılar üzerindeki etkileri ve şirketin üne etkileri kısa sürede görülecektir. Yeni medya dünyasında hızla değişen kullanıcı beklentileri, X gibi dev platformların her anlamda üst düzeyde performans göstermesini zorunlu kılıyor. Kullanıcılar, söz konusu sorunların çözülmesi ve kesintisiz bir deneyim için platformun en kısa sürede tekrar stabil bir hale gelmesini bekliyorlar.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER