Teknoloji

Elon Musk yapay zekâ için denetim çağrısını tekrarladı

twitter elon musk

Tesla CEO’su Elon Musk, yapay zekâ çalışmalarının daha kapsamlı şekilde düzenlenmesi yönündeki çağrısını bir kez daha tekrarladı. Eksantrik milyarder, bu çağrısının Tesla için de geçerli olduğunu ifade etti. Musk bu düşüncesini, diğer pek çok düşüncesi gibi, Twitter hesabı aracılığıyla paylaştı.

Musk, yapay zekâ konusundaki yeni çağrısını MIT Technology Review’de Open AI hakkında çıkan bir makale üzerine yaptı. Söz konusu makalede Musk’ın da kurucularından biri olduğu Open AI’ın kuruluşundaki amaçlarından saptığı iddia ediliyor. MIT Technology Review’e göre; yola yapay zekâyı güvenli şekilde geliştirme ve dağıtma amacıyla çıkan Open AI, zaman içinde imaj ve daha fazla para kazanma konusunda takıntılı ve içine kapanık bir şirkete dönüştü.

Musk, bu makalenin bağlantısının yer aldığı Twitter paylaşımına “Bence OpenAI daha açık olmalı” şeklinde bir yanıt verdi. Tesla CEO’su bu paylaşımının hemen altına “Tesla da dahil olmak üzere ileri yapay zekâ geliştiren tüm şirketler bir mevzuata uymalı” ifadesini ekledi.

Elon Musk yapay zekâ konusundaki endişelerini daha önce paylaşmıştı

Musk, yapay zekânın olumsuz potansiyeline yönelik endişelerini daha önce de açık biçimde ifade etmişti. 2014’te yapay zekânın nükleer bombalardan daha tehlikeli olduğunu söyleyen Tesla CEO’su, konuşmacı olarak katıldığı başka bir etkinlikte ise yapay zekânın insan varlığı için en büyük tehdit olduğunu belirtmişti.

Elon Musk, Open AI’dan ayrıldığı 2018’de ise yapay zekâ sistemleri için denetim çağrısını ilk kez dile getirmişti. Yapay zekâ konusunda bir komite oluşturulması gerektiğini belirten Musk, bu komitenin yapay zekânın güvenli kullanımına dair kuralları belirleyebileceğini ifade etmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER