Manşetler

Elon Musk X’e erişimi tamamen ücretli hâle getirmeyi planlıyor

elon musk openai

Elon Musk X’e veya hâlâ daha yaygın kullanılan eski adıyla Twitter’a erişimin tüm kullanıcılar için ücretli hâle gelebileceğini belirtti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya gelen Musk, ödeme sisteminin botlar ile mücadelenin tek yolu olduğunu savundu. Aynı zamanda Tesla ve SpaceX’in de CEO’su olan Musk, “Sistemin kullanımı için küçük bir aylık ödeme almaya geçiyoruz” şeklinde konuştu.

Musk’ın açıklamasının anlık bir yorum mu yoksa henüz açıklanmayan büyük planların sinyali mi olduğu belirsizliğini koruyor. X’in sahibi uzun zamandır sosyal medya platformundaki botlardan ve sahte hesaplardan kurtulmaya yönelik en iyi çözümünün doğrulama için ücret almak olduğunu söylüyordu.

Musk, geçtiğimiz yıl Twitter’ın kontrolünü ele aldığı günden itibaren kullanıcıları artık X Premium olarak adlandırılan gelişmiş abonelik servisine yönlendirmek için sıkı bir faaliyet yürütüyor. X Premium abonelerine daha uzun gönderiler paylaşmak ve daha fazla görünürlük gibi avantajlar sağlanıyor. Ancak pek çok kişi hâlâ X’i bir ücret ödemeden kullanmaya devam ediyor.

Kullanıcılardan para almanın mali anlamda bir çıkar sağladığı açık olsa da, Musk, bunun temel nedeninin botlarla mücadele olduğunu savunuyor. Eksantrik milyarder konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Bir botun maliyeti bir kuruşun çok altında. Ancak üyelik için birkaç dolar veya benzer bir miktar ödenirse botların maliyeti de yükselecektir.”

Elon Musk X için yeni bir fiyatlandırma planlıyor

X Premium için hâlihazırda aylık 150 TL ödemek gerekiyor. Yıllık ödeme yapanlar yüzde 12 tasarruf edebiliyor. Erişimi tamamen paralı hâle getirmeyi planlayan Musk, bunun için daha düşük bir fiyatlandırma uygulamayı planlıyor: “Aslında daha düşük seviyeli bir fiyatlandırma uygulayacağız. Yani biz bunun sadece küçük bir miktar para olmasını istiyoruz.”

Elon Musk X’i paralı hâle getirmenin botlara karşı tek mücadele yolu olduğunu öne sürse de, bu planın da riskli olduğunu söylemek gerekiyor. Erişimin tamamen paralı olması çok sayıda kullanıcıyı X’ten uzaklaştırabilir ve bu da platformun reklam gelirini kaybetmesine; yani Musk’ın pirince giderken elindeki bulgurdan olmasına yol açabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER