Teknoloji

Elon Musk Avrupa Birliği’ne üye ülkelerden X’e erişimi engelleme fikrini değerlendiriyor

elon musk x

Avrupa Birliği yöneticileri kısa süre önce X’in sahibi Elon Musk’a platformun Dijital Hizmetler Yasası kapsamındaki sorumluluklarını hatırlatan bir mektup göndermişti. Avrupa Birliği’nin beklentisi X’in talepleri yerine getirmesi olsa da, eksantrik milyarder daha radikal bir çözümü tercih edebilir. The Business Insider’ın haberine göre, Elon Musk X’e Avrupa’dan erişimi engellemeyi planlıyor. Musk’ın yakın bir arkadaşına dayandırılan haberde, erişimin engellendiği dönemde platformun Avrupa Birliği kurallarıyla uyumlu hâle geleceği ve sonrasında yeniden bölgede erişime açılacağı belirtiliyor.

X ve Avrupa Birliği son olarak İsrail ve Hamas arasındaki savaş nedeniyle karşı karşıya gelmişti. Savaşla ilgili yanlış ve yanıltıcı bilgilerin temel yayılma kaynaklarından biri olan X’te eski görüntüler ve hatta video oyunlardan alınan görüntüler sanki güncel ve gerçekmiş gibi paylaşılmıştı.

Gazetecilere ve araştırmacılara göre, çok fazla dezenformasyon barındırdığı için X’i artık bir haber kaynağı olarak tanımlamak mümkün değil. Buna ek olarak; platformda nefret söylemleri ve terörizmi yücelten paylaşımlar da sıklıkla gözden kaçabiliyor. Buna ek olarak; ırkçı içerik ve komplo teorileri yayan hesapların gönderilerinin bizzat Musk tarafından pek çok kez paylaşıldığını hatırlatmakta fayda var.

Elon Musk X’e Avrupa’dan erişimi engellerse trafikte yüzde 10’a yakın bir düşüş olabilir

Elon Musk X’e Avrupa’dan erişimi engellediği takdirde platformun trafiğinde yüzde 9 oranında bir düşüş yaşanabileceği belirtiliyor. Dolayısıyla bunun zaten trafik konusunda sıkıntılar yaşayan X için pek ideal bir çözüm olmadığı söylenebilir. Platformun bazı bölgelerdeki günlük kullanımının son iki aylık döneminde neredeyse yüzde 40 oranında gerilediğine dair haberler etrafta dolaşıyor.

İLGİLİ HABERLER