Ulaşım

Elon Musk Uber’in sürücüsüz otomobiller için işbirliği teklifini geri çevirmiş

elon musk uberFortune dergisi muhabirlerinden Adam Lashinsky’nin kaleme aldığı Uber kitabı yakında yayınlanacak. Ancak kitaptaki bazı ilginç anekdotlar şimdiden gün yüzüne çıkmaya başladı. Bu anekdotlardan biri, Tesla ve Uber’in işbirliğinin kıyısından döndüğünü gösteriyor. Tesla CEO’su Elon Musk Uber CEO’su Travis Kalanick tarafından yapılan sürücüsüz otomobillerde işbirliği teklifini geri çevirmiş.

Kalanick, Musk’a “Bak dostum, işbirliği yapmalıyız.” dediğini; Musk’ın ise kendisini bu fikirden vazgeçirmeye çalıştığını belirtti. Tesla CEO’sunun önerisini gerçekçi bulmadığını dile getiren Kalanick, Musk’ın kendisine en iyi bildiği işi yapmaya devam etmesi tavsiyesini verdiğini söyledi.

Elon Musk Uber ile doğrudan rekabete girmekten çekinmiyor

Kalanick, o dönemde Tesla’nın otonom otomobil teknolojisi üzerinde çalıştığından haberdar olmadığını ifade etti. Ancak Tesla, söz konusu diyalogun gerçekleştiği tarihte “Autopilot” adını verdiği sürüş destek donanımını duyurmuştu. Musk, kısa bir süre sonra ise sürücüsüz Tesla modelleri için master planını açıklamıştı. Bu plan çerçevesinde Uber ile doğrudan rekabete girecek bir özel ulaşım servisinin de kurulacağı belirtilmişti.

Tesla kısa bir süre önce tam otonom sürüş sisteminin demosunu gerçekleştirmişti. Şirket, bir müşterisinin otomobilini evinden alıp genel merkezine kadar insan müdahalesi olmadan getirmişti.

Uber ise son zamanlarda çok sayıda problemle boğuşuyor. Google’ın sürücüsüz otomobil birimi Waymo tarafından dava edilen şirket, fikir hırsızlığıyla suçlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER